Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DIICOT a destructurat o grupare care aducea migranți din Asia ilegal. Un ofițer de la Imigrări este acuzat că falsifica acte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 3 mii de migranți din Asia au ajuns ilegal în România pe baza unor documente false susțin procurorii DIICOT Ploiești.

În cadrul grupării care le facilita șederea la noi ar fi fost și un polițist de la Inspectoratul General pentru Imigrări, acum în rezervă.

Funcționarul public cu statut special primea bani pentru a înlesni obținerea avizelor de muncă rapid, fără verificări amănunțite, potrivit procurorilor DIICOT.

Oricum, documentele aveau doar rolul de a masca intenția reală a migranților, aceea de a ajunge în țări din vestul Europei.

Oamenii erau dispuși să plătească pentru a-și atinge scopul. Grupul infracțional despre care vorbesc anchetatorii a reușit aducerea în țară a 2785 de cetățeni străini, cei mai mulți din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka.

14 persoane au fost audiate în acest dosar, după ce polițiștii de la crimă organizată au făcut percheziții la 4 adrese din Ialomița și Prahova. Suspecții sunt acuzați de trafic de migranți, spălarea banilor și fals în înscrisuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult