Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezastrul provocat de explozia din Târgu Mureș: "A explodat blocul. Arde totul!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dezastru într-un bloc din Târgu Mureş. Un bărbat a suferit arsuri şi 12 apartamente au fost afectate în urma unei explozii produse la parter, care a fost urmată de un incendiu.

Deflagraţia a spart geamurile şi a rupt uşile din vecinătate. Resturile proiectate afară au avariat şi câteva maşini. Treziţi brutal din somn, locatarii au fost evacuaţi de pompieri.

Martor: "A explodat blocul. Arde totul! Am sunat la 112, sigur a murit proprietarul."

Explozia s-a produs în zori într-un apartament de la parter şi a distrus mai multe ferestre şi uşi. Un tânăr de 29 de ani care se afla în locuinţa care a sărit în aer a fost rănit.

Locatar: "A umblat băiatul la teracotă şi de acolo a pornit. Uşa metalică s-a deformat complet. Geamul cu tot aruncat în copac, de acolo. Geamul de la etajul unu spart, la parter la fel, e situaţie gravă."

După explozie, apartamentul din care a pornit dezastrul a fost înghițit de flăcări. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale şi i-au evacuat pe locatari. Trei maşini parcate în apropiere au fost avariate.

Locatar: "Mi-e afectată maşina. Lateral dreapta uşa şi geamul spart, portbagaj de pe maşina plus mâner. În bloc a fost o zdruncinătură puternică."

ISU Mureş: "S-au evacuat 18 locatari. Au fost scăpări de gaze, din persoanele evacuate două au fost copii, un copil de 2 ani şi o fată de 10 ani. La spital a fost transportat doar proprietarul cu arsuri."

Mai multe echipe de specialişti au inventariat pagubele. Explozia nu a afectat însă structura de rezistenţă a blocului, iar vecinii se pot întoarce în apartamente.

Locatar: "Uşa ne e blocată. Asigurarea obligatorie nu acoperă. Asta e, din păcate vedem ce vom face, cum putem intra."

Locatar:"Mi-a îndoit uşa jos, de metal."

Locatar: "Uitaţi, aici a ieşit din toc şi aici şi sus. Suflul a fost jos... uitaţi. Lumină, gaz... nu am."

Potrivit autorităţilor, 12 familii au avut de suferit în urma exploziei.

Cel mai probabil, explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult