Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezastru în Buzău, după o jumătate de oră de ploaie cu grindină. „S-au dus fructele, s-a dus vița de vie, roșiile, cartofii”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea capricioasă a făcut probleme în județul Buzău. O cădere de grindină care a durat 30 de minute a provocat pagube în mai multe localități din zona de deal a județului.

Au fost distruse grădini și livezi. Stratul de gheață era consistent chiar și la câteva ore după ce furtuna se oprise.

În doar o jumătate de oră, grindina a făcut prăpăd în localitățile întinse pe dealurile Istriței, din județul Buzău, cunoscute pentru livezi și plantațiile de viță de vie.

Localnicii spun că bucățile de gheață - care au atins și dimensiunea unui ou de porumbel - le-au distrus culturile.

Autoturismul unei familii a suferit daune minore, după ce proprietarii au apucat să-l acopere cu ce-au avut la îndemână.

Tănțica Vrabie, localnică: „A durat aproape o jumătate de oră în care a fost numai piatră, ploaia a venit după aceea. Mașina am protejat-o, dar în grădină nu am putut să salvăm nimic”.

Curtea unei gospodării răvășite de furtună este plină de frunze și de fructe rupte din copaci. La două ore după ce se oprise furtuna, stratul de gheață încă nu se topise.

Dumitru Voinea, localnic: „Pagubele sunt 90%. S-au dus fructele, s-a dus vița de vie, roșiile, cartofii, tot ce a fost în grădină. Sunt distruse. După două ore, uitați cum arată și cât de mare e după două ore, cu soare afară și 25 - 27 de grade”.

În următoarele zile, localnicii și autoritățile vor evalua pagubele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult