Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Detenția la domiciliu, votată. Cei cu pedepse de până la un an pot face închisoarea acasă

Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce detenția la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an.

Față de forma Senatului, PSD a eliminat posibilitatea ca această prevedere să se aplice și pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate și celor care au minori în întreținere. Astfel, în această formă, detenția la domiciliu se va aplica persoanelor condamnate la închisoare de până la 1 an, cu excepția persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violență, dar şi persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni până la împlinirea fracției minime obligatorii pentru eliberarea condiționată din pedeapsa inițială a închisorii mai mare de un an.

De asemenea, detenția la domiciliu se aplică și persoanelor condamnate la închisoare de până la 5 ani pentru fapte de corupție.

Proiectul a trecut cu 176 voturi "pentru", 93 "împotrivă" și 1 abținere și merge la promulgare. Cei de la PNL au anunțat că vor contesta legea la Curtea Constituțională. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult