Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Detalii scandaloase ies la iveală în cazul turistului irlandez care a intrat în Casa Poporului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incidentul de securitate provocat de turistul irlandez care a intrat, nestingherit, în Palatul Parlamentului scoate la lumină detalii scandaloase.

Intrusul a fost surprins de o cameră exterioară de monitorizare video și putea fi împiedicat să pătrundă în clădire. Însă nu a fost remarcat de nimeni din dispeceratul care monitorizează Palatul Parlamentului. El este cercetat în libertate și poate părăsi oricând țara.

Irlandezul Richard Commins a pătruns în Palatul Parlamentului luni dimineața, în jurul orei patru, băut și drogat cu cocaină, după cum susține Poliția. Ceva mai devreme ar fi plecat de la o petrecere din Centrul Vechi, unde ar fi băut și consumat droguri, spre un salon de streaptease. Apoi a ajuns la Palatul Parlamentului, pe care, afirmă anchetatorii, l-ar fi confundat cu hotelul la care era cazat. Nimeni nu explică însă de ce era singur și nu împreună cu cei doi prieteni cu care petrecuse: un irlandez și un român.

Explicația dată de anchetatori, legată de o pretinsă confuzie făcută de irlandezul turmentat și drogat, este cel puțin ciudată: încă de când a ajuns în România, suspectul s-a cazat într-un hostel care nu seamănă cătuși de puțin cu cea mai impozantă clădire civilă din lume și care e situat la o distanță considerabilă de Palatul Parlamentului: la exact doi km, așa că posibilitatea că s-ar fi rătăcit e lipsită de logică.

Angajații hostelului susțin că după noaptea de pomină, irlandezul a fost văzut ultima oară luni dimineață, când a venit însoțit de polițiști pentru a-și lua bagajele.

Citește și
irlandez, Parlament
Cetățeanul turmentat care a intrat în Parlament ar fi crezut că acolo e hotelul unde s-a cazat

Incidentul a pus însă pe jar nu doar SPP-ul, care susține că l-a prins, ci și direcția de Afaceri Interne a Parlamentului, care are obligația legală de a proteja Palatul Parlamentului de orice intrus.

În noaptea respectivă, DIA avea doi angajați care patrulau prin clădirea uriașă, dar și un dispecer care nu l-a observat pe monitor în momentul în care irlandezul sărise gardul exterior și a urcat spre aripa în care activează Curtea Constituțională și Consiliul Legislativ.

Apoi a escaladat un zid de peste doi metri și a spart o fereastră, în imediata vecinătate a unui post de pază al SPP. Ar fi urcat pe o scară interioară până la etajul trei, fără să fie observat de paznicii Parlamentului, dar în interior nu ar fi fost surprins de nicio cameră de supraveghere. Un ofițer SPP l-a reținut și l-a predat apoi polițiștilor.

În urma incidentului de securitate, a fost deschisă o singură anchetă, îndreptată doar împotriva irlandezului de la care Parlamentul are pretenția să plătească geamul spart.

După o noapte petrecută în arest și câteva ore de audieri, irlandezul care a băgat spaimă în SPP poate răsufla ușurat: procurorii au decis să nu îl plaseze sub control judiciar și va fi cercertat în libertate pentru cele două acuzații: distrugere și violarea sediului profesional, infracțiuni pentru care risca cel mult trei ani de închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult