Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Destinații de vacanță lângă București. Locuri în care poți să îți petreci un weekend în afara orașului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Există o mulțime locuri de vacanță în toată România, iar cei care nu pot să ajungă la mare ori la munte au de unde alege.  

De exemplu, mai puțin cunoscutele zone turistice din jurul Capitalei atrag săptămânal sute de familii.

În Parcul Comana, o gură de rai aflată la doar 30 km de București, familia Coman a venit pentru prima dată.

Alina Coman: „Suntem în vacanță aici. Vizităm mai multe locuri pe lângă București și am auzit mai multe lucruri bune de Comana.”

Locul este îndrăgit mai ales de copii care au la dispozitie un întreg parc de aventură cu trasee de diferite dificultăți, unde își pot testa agilitatea și își pot învinge inclusiv frica de înălțime. Pentru adulții în căutare de senzații tari există inclusiv o tiroliană la mare înălțime care traversează întregul lac. O tură costă 10 lei.

Copil: „Este de înălțime mare și îmi place.”

Citește și
Românca ucisă în Egipt nu a avut nicio șansă în fața rechinului Mako. Acesta își atacă prada cu o viteză foarte mare | FOTO
Recomandările egiptenilor pentru turiști, după atacurile rechinilor: Nu purtați parfum și nu aruncați mâncare în apă

Copil: „Sunt foarte bucuroasă pentru că am venit pentru prima dată aici și m-am descurcat.”

Copil: „Am venit cu familia aici și m-am obișnuit cu toate traseele, dar pe unele tot nu îmi vine să mă dau.”

Erika și Sara și-au convins bunicii să se reîntoarcă în acest parc după ce anul trecut s-au îndrăgostit de traseele cu tiroliene.

Bunic: „Vor să încerce și cu vaporașul. Am înțeles că sunt și cai, spectacol diseară, distracție maximă aici pentru copii.”

În zilele de weekend turiștii pot face plimbări cu barca prin Delta Neajlovului, pot face excursii cu bicicleta, ori călării caii din herghelie.

Familie: „Este pentru a doua oară când venim aici. Ne place, e un loc relaxant și pentru copii și pentru adulți.”

Anghel Mirea, instructor în parcul de aventură: „Sunt sute de oameni în fiecare săptămână. În timpul săptămânii vin grupuri organizate, iar în weekend majoritatea vin cu familia pentru a se distra împreună.”

Iubitorii de senzații tari pot încerca inclusiv salturi cu parapanta. O noapte de cazare la un hotel de aici pornește de la 50 de euro pe noapte de persoană.

Un alt colț de rai găsiți tot în județul Giugiu, în Ogrezeni. Un resort întins pe trei hectare de verdeață, cu 13 bungalow-uri și o grădină plină de flori și păuni care se arată în toată splendoarea. Prețurile pornesc de la 95 de euro de persoană pe noapte.

Citește și Două cazuri suspecte de virus Marburg în Ghana

La doar 70 de km de București, la Chițorani, lângă Ploiești, găsim un conac tradițional cu 16 bungalouri realizate manual de artizani, piscină și vițe de vie ce pot fi explorate de turiști. Aici, o cameră dintr-un bungalow începe de la 1.100 lei pe noapte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult