Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Despăgubiri de 800.000 de euro pentru moartea unui bebeluș. Neregulile descoperite la Spitalul Județean Suceava

Your browser doesn't support HTML5 video.

Familia unui bebeluș care a murit în Spitalul Județean Suceava va primi daune morale de 800.000 de euro.

La 8 ani de la tragedie, magistrații Curţii de Apel au decis că unitatea medicală se face vinovată de deces, ca urmare a unei infecţii intraspitalicești. Băieţelul a trăit doar 12 zile.

Trei bebeluși au murit acum opt ani în condiții suspecte, într-un interval de șapte luni, în Spitalul județean din Suceava. Numai familia unuia dintre ei s-a constituit parte cicilă în proces și a cerut daune. Necropsia pruncului a arătat că a murit din cauza unui șoc septic. Conducta de apă din spital era infestată cu pioceanic, o bacterie extrem de periculoasă - au arătat investigațiile ulterioare.

Cristian Băcanu, avocatul familiei: „La momentul respectiv reprezentanții Spitalului Județean au considerat de cuviință să arate cu degetul spre părinți.” Procurorii au deschis în 2016 o anchetă penală pentru ucidere din culpă. În decembrie, anul trecut, o primă sentință a stabilit că familia pruncului trebuie să primească 650 de mii de euro.

Hotărârea arăta că spitalul „nu a luat măsurile corespunzătoare de identificare, raportare și înlăturare a infecțiilor nosocomiale”.

Citește și
Adolescent din Suceava, prins după ce a furat două mașini, în doar câteva ore. Polițiștii l-au înconjurat
Adolescent din Suceava, prins după ce a furat două mașini, în doar câteva ore. Polițiștii l-au înconjurat

Valoarea daunelor a fost majorată acum, iar această sentință este definitivă.

Judecătorii au stabilit daune morale de câte 300 de mii de euro fiecărui părinte și încă 200 de mii de euro surorii bebeluşului decedat.

În plus, spitalul trebuie să achite și o amendă penală de 56.000 de euro. Încurajată de decizia de acum, încă o familie din cele trei care și-au pierut copiii în Spitalul din Suceava se gândește să meargă în instanță. Vasile Haidamac, tatăl unui bebeluș decedat în Spitalul din suceava: „Am stat la mâna legii, am greşit. Am fost la colegiul medicilor, la IPJ SV și a durat foarte mult. La necropsie s-a găsit bacilul și s-a pus la diagnostic pioceanic.” Sentința cu daunele morale de 800.000 de euro a venit în contextul în care faptele cercetate s-ar fi prescris peste două zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult