Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deținutul evadat dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova, dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bărbatul care a evadat, luni, dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova a fost dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră.

„S-a dispus darea în urmărire la nivel naţional şi în consemn la punctele de trecere a frontierei. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare”, a transmis, în noaptea de luni spre marţi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că semnalmentele evadatului au fost comunicate structurilor din cadrul DGPMB.

„În continuare, se desfăşoară activităţile specifice în vederea depistării şi încarcerării bărbatului”, a mai transmis sursa citată.

Catalogat drept un deținut cuminte

Bărbatul lucra în regim deschis, și pe drumul cu mașina spre închisoare, a profitat de o oprire la semafor și a reușit să fugă.

Citește și
evadat focsani
Un deținut de la Penitenciarul Focșani care evadase a fost prins de polițiști. Este condamnat pentru tâlhărie

Individul din imagini se numește Gheorghe Ionuț Adrian și are 41 de ani. El este condamnat la un an de închisoare pentru că a condus fără permis, dar era încarcerat în regim deschis, ceea ce înseamnă că putea să muncească la un punct de lucru fără pază, fără escortă și fără supraveghere. Ba chiar acesta a fugit în momentul în care se întorcea de la punctul de lucru din județul Ilfov.

Șoferul firmei respective a oprit la semafor pe Calea 13 Septembrie din București, iar în acel moment deținutul a deschis ușa mașinii și a fugit pe carosabil, nu înainte să le spună celor cu care se afla în mașină șoferul și alți trei deținuți că el nu mai suportă detenția și vrea să plece.

Riscă până la 3 ani de închisoare

Ciudat este faptul că cei din penitenciar îl descriau drept un deținut cuminte, care nu făcuse probleme până acum. Era vizitat des și chiar în weekend se întâlnise cu partenera sa, care l-a vizitat la penitenciar.

Acum este dat în urmărire națională, dat în consemn la frontieră și este căutat de cel puțin 200 de polițiști penitenciari în civil. Când va fi găsit, acesta riscă o nouă pedeapsă, cuprinsă între șase luni și 3 ani.

Dacă îl vedeți, puteți suna la 112 sau direct la Penitenciarul Rahova.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult