Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deși Guvernul nu și-a asumat oficial nicio măsură de reducere a deficitului, Iohannis susține că a existat dezbatere publică

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, în judeţul Tulcea, că Guvernul poate să îşi asume răspunderea privind măsurile fiscale discutate, aceasta fiind o metodă "constituţional corectă" pentru a promova legislaţie, conform Agerpres.

„Angajarea răspunderii Guvernului este prevăzută în Constituţie, este o metodă constituţional corectă pentru a promova legislaţie atunci când se consideră că aceasta este metoda cea mai bună. Nu există altceva decât corect constituţional sau imposibil. Deci această variantă este constituţională. Dacă Guvernul hotărăşte aşa, poate să o facă, dar asta nu înseamnă că nu există discuţii. „Această chestiune se discută, dacă bine îmi amintesc eu de la începutul anului, se tot discută și dumneavoastră, jurnaliștii, tot reluați tema, este foarte bine, asta înseamnă dezbatere publică și ea se întâmplă de luni de zile. Fiți asigurată că și în Parlament se discută aceste chestiuni”, a spus şeful statului răspunzând unei întrebări.

Până în momentul de față nu a fost prezentat public, oficial, niciun proiecte de lege privind reducerea deficitului bugetar. De asemenea, nu există niciun document oficial sau declarație din partea Guvernului despre o măsură clară, exactă, care ar urma să fie luată. Discuțiile la care se referă președintele Klaus Iohannis au avut loc pe baza unor documente interne de lucru ale Ministerului de Finanțe ajunse în presă și în bază declarațiilor unor membri ai Guvernului legat de variante de lucru, nu de vreo măsură concretă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult