Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea neașteptată făcută de o echipă de muncitori în timpul unor săpături, în Alba

Mai multe proiectile explozive din al Doilea Război Mondial au fost descoperite în localitatea Vinerea, lângă Cugir, a anunţat, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.  

„Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a fost solicitată să intervină pentru asanarea de muniţie din al Doilea Război Mondial rămasă neexplodată în localitatea Vinerea. Este vorba despre: proiectil exploziv de calibrul 88 mm, proiectil exploziv calibul 75 mm, 2 tuburi cartuş calibrul 13,2 mm, 2 proiectile calibrul 40 mm antiaeriane", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crişan.

Acesta a precizat, pentru AGERPRES, că muniţia a fost descoperită în timpul unor săpături efectuate de muncitori pentru amenajarea unor şanţuri de deviere a apelor meteo.

Proiectilele au fost găsite în apropierea locului unde, în 2001, s-a înregistrat cea mai mare descoperire de acest gen din Alba.

Citește și
accident
Un deputat și întreaga sa familie, răniți într-un grav accident în Alba Iulia. Ce s-a întâmplat FOTO

Atunci au fost găsite în jur de 600 de proiectile într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii. Pe locul respectiv s-au format gropi, inundate ulterior, însă din cauza secetei prelungite din primăvara lui 2001, apele au secat, astfel încât proiectilele rămase intacte au ieşit la iveală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult