Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descinderi DIICOT la CNCIR. Bunuri de 2 milioane lei cumpărate fictiv, în timp ce banii erau încasați de șefii companiei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai mulți funcționari, printre care și unii cu funcții de conducere într-o companie aflată în subordinea Ministerului Energiei, sunt acuzați de procurorii DIICOT că ar fi delapidat aproape 2 milioane de euro.  

Este vorba despre angajați ai Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune. 19 percheziții au avut loc miercuri dimineață, în Capitală și în țară.

Perchezițiile de la CNCIR au început miercuri dimineața la ora 06.00, când procurorii DIICOT au intrat în birourile funcționarilor de aici. Printre persoanele vizate ar fi și directorul general Ioana Timofte, dar și directorul comercial și directorul de achiziții din cadrul companiei naționale.

Ar fi vorba de delapidarea a 9.699.000 lei, din mai 2020 până în prezent, prin 485 de achiziții publice făcute de CNCIR.

Achiziții prin SEAP, cu bunuri care nu mai erau livrate

Mai precis, aceste achiziții erau făcute prin platforma SEAP, se cumpărau pe hârtie tot felul de bunuri, de la papetărie, birotică, până la substanțe pentru curățenie, materiale de construcții sau electrice- materiale care nu erau de fapt livrate, însă banii erau plătiți.

Citește și
Adrian Corduneanu
Interlopul Adrian Corduneanu, trimis în judecată pentru înşelăciuni imobiliare cu prejudiciu de 2,2 milioane euro

Banii erau ulterior ridicați de interpuși, fie de la AMT-uri, fie de la sediile băncilor și ajungeau apoi la membrii grupării organizate. Nu au fost formulate până acum acuzații directe la adresa unor persoane.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult