Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Demiteri după ce o fetiță și-a rupt mâna, într-un leagăn care s-a rupt. Primarul sectorului 4 a demarat controale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Locurile de joacă din Capitală continuă, să fie capcane periculoase. O fetiță de 8 ani a ajuns la spital, după ce a căzut cu leagănul, sub ochii îngroziţi ai părinţilor. Acum, are o mână ruptă şi lovituri la cap.

Deşi nu este primul astfel de caz, multe dintre spațiile destinate celor mici sunt pline de echipamente ruginite și rupte.

Incidentul s-a petrecut în parcul Orăşelul Copiilor, administrat de Primăria Sectorului 4.

Simona Sandu, mama fetiței: „10 minute s-a dat în acel leagăn, iar după cele 10 minute s-a rupt carabina de sus și lanțul acela care ținea legănușul, și fetița a căzut. A căzut pe spate, s-a lovit la mână, la față și a trebuit să chemăm ambulanța, să mergem cu ea la spital. La spital i-a fost pus ghips la mânuță, are fractură de cot și i-au fost îngrijite plăgile care erau la vedere. Această imobilizare a ei va dura trei săptămâni, aceste trei săptămâni înseamnă fără terapie, terapie de care ea are nevoie pentru că ea este un copil cu autism, cu epilepsie”

Locul de joacă nu a fost refăcut de mult. Tartanul e rupt, iar urmele de uzură sunt vizibile. Leagănul desprins a fost aruncat, iar locul împrejmuit cu garduri. Abia după acest incident, primarul a cerut anchete şi controale.

Citește și
miri india accident
VIDEO. Momentul terifiant în care doi miri se prăbușesc cu un leagăn imens, chiar în fața invitaților

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „Cei care nu și-au făcut datoria au fost chiar în cursul zilei de ieri demiși. Evident că aceste probleme vor fi remediate, evident că am generat împreună cu corpul de control o acțiune la nivelul tuturor celor 260 de astfel de locuri pe care le avem.”

Simona Sandu, mama fetiței: „Noi nu vrem doar demisii, avem nevoie de investigare, de soluții și acele echipamente să fie efectiv în siguranță, să nu se mai întâmple lucrul ăsta. Să nu moară un copil pentru ca cineva să ia măsuri mai drastice”.

Anul trecut, ANPC a închis 21 astfel de spații aflate în cele mai mari parcuri din București. Este responsabilitatea primarilor să le înlocuiască o dată la 8 ani. Un asemenea loc este în Cișmigiu. Au trecut zece ani de când au fost produse echipamentele. Cu toate acestea, sunt copii la joacă.

Femeie: „Eu tot merg, am mers de exemplu în Sectorul 2, la Aleea Circului, acolo la fel, era un părculeț amenajat, neamenajat, erau afișe puse, dar, din păcate erau părinți cu copii.”

„Sunt învechite, trebuie așa o îmbunătățire”, spune un părinte.

Doar 10 din cele 41 de spații de joacă administrate de Primăria Capitalei sunt în regulă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult