Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul lui Iohannis în cazul Nicolae Ciucă. ”Are consecințe grave”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Decretul prin care s-a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării a fost transmis Monitorului Oficial imediat după şedinţa CSAT, însă nu a fost publicat.

Preşedintele Klaus Iohannis atenţionează că întârzierea publicării acestui decret "are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate", precizează Administraţia Prezidenţială.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, sursa citată menţionează că "publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituţie, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituţiile cu atribuţii în această procedură".

"Imediat după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Decretul Preşedintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condiţiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaţilor, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României. Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de Legea nr. 202/1998, precum şi de alte acte normative", se arată în comunicat.

Totodată, "preşedintele României atenţionează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 şi, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate".

Citește și
traian basescu
Traian Băsescu, atac la Iohannis și Dăncilă: ”Vai de capul vostru de politicieni”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult