Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizie fără precedent a României. Nicio navă aflată sub pavilion rusesc nu va mai putea acosta la noi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Decizie fără precedent anunțată de autoritățile maritime pentru toate porturile românești. Nicio navă aflată sub pavilion rusesc, inclusiv iahturi sau alte ambarcațiuni de agreement nu va mai putea acosta la noi.

De la miezul nopții de sâmbătă spre duminică intră în vigoare decizia Autorității Navale Române. Se aplică în toate porturile românești, fie că vorbim de cele de la Marea Neagră sau de pe Dunăre. Sunt vizate toate navele cu pavilion Rusia și aici sunt incluse chiar și cele de agrement precum iahturile, dar și cele care și-au schimbat înmatricularea în Rusia, după 24 februarie 2022.

Există totuși și excepții: vorbim de navele care au nevoie de asistență umanitară sau care transportă metale prețioase, cărbune, medicamente, grâu, gaze naturale și petrol, dacă acestea sunt destinate unor state din Uniunea Europeană.

Măsura nu se va aplica doar în România, ci în toate porturile Uniunii, dar fiecare stat decide ziua în care intră în vigoare.

Potrivit autorităților române, în acest moment sunt mai multe nave sub pavilion Rusia în Portului Constanța, dar toate sunt încărcate cu bunuri alimentare sau cu produse destinate sistemului energetic și astfel vor avea acces în dane.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult