Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De sărbători, românii au plecat peste hotare, în vacanțe sau la rude. Mulți merg pregătiți cu cadouri pentru cei dragi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prinși în febra sărbătorilor, românii au plecat duminică, pe ultima sută de metri, peste hotare. Unii în vacanțe exotice, alții la rude sau prieteni. Cert este că fiecare a luat cu el strictul necesar și, bineînțeles, câte un cadou pentru cei dragi.

Copiii, deși sunt entuziasmați de plecare, au mari emoții. Întrebarea care stă pe buzele lor este cum îi va găsi Moșul dacă ei pleacă de-acasă. Cei care au fost foarte ocupați sau doar acum, în Ajunul Crăciunului, au putut să-și programeze călătoriile și-au luat zborul spre țări străine încărcați de dorințe și planuri. Unii au visat vacanțe exotice, însă cei mai mulți vor petrece sărbătorile la rude sau prieteni. Femeie: „Mergem la părinți în vacanță. Ce să le ducem? Că au de toate. Sănătate să aibă. Și pe nepotul.”

Reporter: Unde te duci?

Copil: „În Italia, la verișorii mei și mătușile mele.”

Reporter: Ce faci de Crăciun acolo?

Citește și
Paris Hilton
Paris Hilton, de nerecunoscut. Vedeta, surprinsă de paparazzi la cumpărături înainte de sărbători. FOTO

Copil: „O să mănânc!”

Reporter: Moșului i-ai scris?

Copil: „Încă nu, ca nu știe unde sunt.” Copil: „În Insula Sicila din Italia. Suntem din Republica Moldova și vrem să sărbătorim Crăciunul pe stil nou. Eu aș dori un set de pictură.” Mămică și copil: „Ne ducem în Elveția. În vacanță, pentru prima dată.” Cert este că bunicii sunt în centrul atenției. Femeie: „Facem surpriză bunicilor, am zis să mergem la bunici și să ne simțim bine. Cadouri, bagaje, caduri pentru nepoți, bunici. Un parfumel, o șampanie.”

Și în gară oamenii s-au grăbit să prindă trenurile. Asemeni Moșului, mulți au plecat pregătiți cu desaga plină pentru cei dragi. Băiat: „Am luat cadouri pentru prieteni și bani la părinți!” Alții, au pierdut noțiunea timpului. Reporter: Ce duceți cadou?

Bărbat: „Încă n-am făcut cumpărăturile. Poate mâine…” În vămi, oamenii au avut de așteptat. Inevitabil s-au format și cozi, iar unii și-au dat seama că au întârziat puțin. Șofer: „În Germania.”

Reporter: Nu ați plecat cam târziu?

Șofer: „Mergem în loc de Moș Crăciun!” Șofer: „Întodeaunea plecăm așa, pe ultima sută de metri. Stăm câteva zile.” Alții nu s-au panicat și cu gândul că la destinație îi așteaptă oameni dragi, au uitat de orele petrecute în trafic. Șofer: „Nu, pentru că am considerat că e drumul mai liniștit și mai ușor față de zilele trecut și de astăzi am rezervare în Viena să mă întâlnesc cu familia.” Aglomerat a fost și pe sensul de întoarcere spre România: prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, au trecut peste 230 de mii de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult