Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De la ce ar fi pornit incendiul de la centrala de la Cernavodă. Au intervenit peste 20 de pompieri

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost alertă marți la Cernavodă. Un incendiu a izbucnit la Unitatea 2 a Centralei Nucleare, iar angajații au fost evacuați de urgență.  

Peste 20 de pompieri au fost trimiși la fața locului. Reprezentanții centralei spun că incidentul nu a avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, iar centrala funcționează în parametri normali.

Alarma s-a dat puțin după ora 11 la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă. Incendiul a izbucnit la o pompă, posibil supraîncălzită, iar fumul ar fi ieșit din sala mașinilor, din subsolul clădirii turbinei. Anamaria Stoica – purtător de cuvânt ISU Dobrogea: „Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu minor, fără flacără”. Nimeni nu a fost rănit însă angajații care aflau în compartimentul unde a izbucnit incendiul au fost evacuați. La fața locului au fost trimiși 25 de pompieri și mai multe autospeciale de stingere. Anamaria Stoica – purtător de cuvânt ISU Dobrogea: „Cauza probabilă a incendiului a rămas în curs de stabilire. Nu s-a impus transmiterea mesajului RO-ALERT întrucât populația nu a fost pusă în pericol”. Incendiul nu a izbucnit în apropierea unor substanțe radioactive care să pună în pericol locuitorii din Cernavodă. Reprezentanții Nuclearelectrica au transmis că „incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali." Echipamentul de la care ar fi pornit incendiul a fost izolat și răcit. Specialiștii sunt la fața locului și încearcă să afle ce s-a întamplat.

Nu este pentru prima dată când la Centrala de la Cernavodă se întâmplă astfel de incidente. În luna februarie s-a produs un incendiu la una dintre turbine. Nimeni a fost rănit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult