Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Eșec în operațiunea de ridicare a navei cu oi moarte din portul Midia. S-a deschis anchetă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nava răsturnată în portul Midia, cu peste 14.000 de oi la bord, rămâne o piatră de moară, pentru autorităţile române.

Operaţiunea de ridicare a epavei a fost sistată acum două zile, după ce cablurile folosite au început să cedeze. În tot acest timp, camerele de supraveghere au surprins mai multe ambarcaţiuni în apropiere.

Responsabilii au deschis acum o anchetă, pentru a vedea de ce a fost permis traficul în zonă, chiar în momentul manevrelor.

Mai multe ambarcaţiuni, dar şi o navă cargo s-au deplasat în apropierea epavei. Întâmplător sau nu, exact după ce cargoul părăseşte zona, cablurile încep să cedeze. Deocamdată, spun specialiştii, nu se poate demonstra dacă circulaţia din zona epavei a afectat operaţiunea de ridicare. Însă, potrivit acestora, există posibilitatea că, din cauza curenţilor creaţi în siajul navelor, manevrele de ranfluare să fi eşuat.

Mai exact, presiunea pusă pe corpul epavei de mişcarea apei ar fi putut crea o greutate suplimentară, care i-a luat prin suprindere şi pe cei de pe nava de salvare. Operaţiunea va fi reluată zilele următoare. Până atunci se iau măsuri de siguranţă sporite. Se vor instala cabluri suplimentare şi pe macaraua gigant de 1.800 de tone.

Citește și
Nava
Operaţiunea de ridicare a navei eşuate în Portul Midia, oprită după doar 2 ore. Care e motivul

Nava, eşuată la sfârşitul lunii noiembrie, este plină cu animale moarte, pe care de mai bine de două luni autorităţile nu au reuşit să le scoată. Epava are acum, din cazua leşurilor dar şi a apei care a pătruns în cală, o greutate aproape dublă faţă de cea iniţială.

Întreaga operaţiune va costa în jur de 19 milioane de lei, bani pe care statul român îi va recupera de la armator sau de la firma de asigurări.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult