Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce a făcut Parchetul European percheziții la Inspectoratul General al Aviației. Explicațiile instituției conduse de Kovesi

Parchetul European a efectuat, marţi, percheziţii la Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul Ministerului de Interne.

”Confirmăm că în această dimineaţă Parchetul European, Biroul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi Institutul Naţional de Criminalistică a efectuat percheziţii în cadrul unei investigaţii externe privind achiziţiile publice finanţate prin Facilităţii pentru redresare şi rezilienţă (RRF)”, a transmis instituția condusă de Laura Codruța Kovesi, citată de News.ro.

Parchetul European a precizat că, deocamdată, nu pot fi oferite mai multe informaţii cu privire la ancheta derulată.

Conform surselor Știrilor PRO TV, oamenii conduși de Laura Codruța Kovesi instrumentează un dosar „in rem” (se cercetează cauza, nu un anumit suspect) în legătură cu achiziții din fonduri UE.

I.G.Av. se află sub coordonarea lui Raed Arafat

Inspectoratul General de Aviaţie (I.G.Av.) este unitatea centrală de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne, care se află în coordonarea secretarului de stat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind o structură militară independentă, cu personalitate juridică şi competenţă teritorială generală, care asigură suportul aerian pentru executarea tuturor atribuţiilor specifice ce revin structurilor ministerului.

Citește și
Dorin Șerdean
Parchetul European îl pune sub acuzare pe fostul președinte al clubului Dinamo București, Dorin Șerdean pentru fraudă

Inspectoratul General de Aviație este condus de general de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, inspector general, și se află în coordonarea șefului DSU, Raed Arafat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult