Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a fost găsit copilul din Galați, la 10 minute după mesajul Ro-Alert. Motivul pentru care a plecat de acasă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aplicația Ro-Alert a fost folosită pentru prima dată, aseară, pentru găsirea unui băiat dispărut din Galați. În mai puțin de zece minute, adolescentul de 13 ani a fost identificat în Gara de Nord din București.

Plecase de acasă după o discuție cu tatăl său, la telefon, și lăsase un bilet prin care anunța că nu are de gând să se mai întoarcă. Alerta a fost primită atât de utilizatorii din Galați, cât și de cei din Capitală și din Tulcea.

Băiatul a plecat de acasă în jurul prânzului. Mama sa era în parc cu fratele mai mic de cinci ani și a văzut târziu biletul pe care i-l lăsase pe masa din bucătărie.

Mama vitregă a băiatului: „El tot zice din cauza certurilor. Noi îi mai spunem de învățat, să învețe. Atâta tot. Este un copil bun.”

Adolescentul s-a supărat după ce a vorbit la telefon cu tatăl său plecat la muncă în străinătate. Părintele i-a spus să mai lase telefonul mobil și să se pună cu burta pe carte.

Rudele l-au căutat prin locurile pe care știau că le frecventează, dar nu au dat de el. La 16:30 au anunțat poliția.

 

Anchetatorii l-au identificat într-o înregistrare din Gara CFR din Galați. Își cumpăra bilet de tren ca să ajungă în București. Plecase deja, la 14:45, iar garnitura ajunsese în Capitală la 18:30.

Pentru că nu au reușit să îi dea de urmă, la ora 19:00, polițiștii au cerut ajutorul populației. Apoi în premieră într-un astfel de caz, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care gestionează sistemul RoAlert.

Ag. șef princ. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați: „La scurt timp, minorul a fost depistat în Gara de Nord din municipiul București, iar în cursul nopții a fost încredințat familiei. Nu a fost victima vreunei infracțiuni."

La 21:50, la 10 minute de la transmirerea mesajului, tânărul a fost găsit în Gara de Nord și preluat de polițiștii de la Serviciul Transporturi.

Sistemul de alertare pentru situații periculoase nu a funcționat, însă, perfect. Pe rețelele sociale, unele persoane s-au plâns că au primit mesajul la ora 3 dimineața.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult