Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Data la care România ar putea scăpa de vizele pentru SUA. Anunțul făcut de ambasadorul țării noastre în Statele Unite

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, a declarat, la Digi 24, că mai sunt doar doi ani până când țara noastră va putea adera la programul Visa Waiver.

De mai mulți ani România încearcă să îndeplinească condițiile pentru a fi a acestui program.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în curusl acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi - e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA în România: Românii ar putea călători peste ocean fără viză de la începutul anului 2025  

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii anunță că am putea călători peste ocean fără viză de la începutul anului 2025. Trebuie, însă, sa îndeplinim toate condițiile.

Kathleen Kavalec, ambasadoarea USA în România: "Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun!"

Oficialii americani spun că, în prezent, rata de respingere a cererilor de viză în cazul cetățenilor români este de puțin peste 12%.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult