Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă, după votul pentru Kovesi din Consiliul UE: "Imaginea României ar avea de suferit"

Viorica Dăncilă a reacționat, joi, la validarea Laurei Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, spunând că imaginea României va fi cea care va avea de suferit dacă acuzațiile care i se aduc se vor dovedi a fi adevărate.

"A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în fața legii toți trebuie să fim egali și că este important ca înainte de a ocupa un post să poți să clarifici toate acuzațiile care planează asupra persoanei tale. Mă întreb dacă doamna Codruța Kovesi ajunge procuror general și dacă din aceste afirmații sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzații, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranță imaginea României ar avea de suferit", a declarat Premierul Viorica Dăncilă pentru Europa Liberă.

Întrebată cum a votat, joi, reprezentantul României în COREPER (ambasadorii statelor membre UE) privind candidatura lui Kovesi, Dăncilă a răspuns: ”Așa cum am spus, împotrivă”.

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul pentru poziția de procuror șef european în Consiliul UE, după ce ambasadorii statelor membre UE au validat cu 17 voturi "pentru" din 22 posibile candidatura fostei șefe DNA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult