Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă, ”calamități și dezastre” cu limba română într-un discurs. ”Datorită interperiilor vremii”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Viorica Dăncilă a mers vineri în judeţul Bacău în zonele afectate, de inundaţiile din vară.

Luată de valul explicațiilor, șefa guvernului a încurcat cuvintele şi le-a spus oamenilor că "ne-am trezit dintr-odată ţara cu mii de calamităţi datorită interperiilor vremii". Iar când a fost întrebată de ce sinistraţii din Covasna nu au primit toţi despăgubirile promise de Guvern, a răspuns că o să verifice.

Viorica Dăncilă a stat aproape o oră la Târgu Ocna, unde s-au surpat malurile paraului Slănic în urma inundaţiilor din această vară. Acum se lucrează la consolidarea digurilor. "Vrem să mergem pe prevenire şi mai puţin pe înlăturarea calamităţilor sau înlăturarea dezastrelor produse de calamităţi. Ne-am trezit dintr-odată cu ţara cu mii de calamităţi cu multe aluviuni şi multe calamitaţi datorită interperiilor vremii", a spus premierul.

Sinistraţii din Moldova au primit despăgubirile promise de Guvern. Dar în Covasna mulţi încă aşteaptă banii, deşi chiar prim-ministrul le-a spus în vara că vor primi toţi ajutoare.

Între timp, autorităţile s-au răzgândit şi doar cei foarte nevoiaşi, fără venituri şi mijloace de trăi au ajuns pe lista despăgubiţilor. Aceste lucruri le-au aflat însă abia pe 20 septembrie, după ce zeci de persoane s-au dus să ceară lămuriri la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială din Braşov.

Citește și
Viorica Dăncilă
Europarlamentarul Cătălin Ivan: Dăncilă a spus la Bruxelles ”protestanți” în loc de ”protestatari”

Premierul a spus că o să verifice aceste cazuri. "Aceste dosare se fac de o comisie de evaluare care merge la fiecare casă care a fost calamitată şi voi vedea care este situaţia şi voi vedea de ce nu au fost alocaţi banii acolo."

Viiturile din vara au distrus şi 189 de gospodarii şi peste 40 de maşini şi utilaje din comună Ighiu din Alba. Însă doar 5 familii din 200 au primit despăgubiri de la stat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult