Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur în Arad. INFP: Cel mai puternic seism produs în ultimii aproape 50 de ani, în această zonă

Un cutremur cu magnitudine 4,9 pe Richter a zdruncinat luni seară, cu puțin timp înainte de ora 21:00, Banatul și Crișana și a provocat panică printre localnici.

Seismul a fost resimțit mai puternic la Arad, unde oamenii au ieșit speriați în stradă, de teamă că ar putea exista replici. Și chiar a fost una, după aproximativ 3 ore, la 22:55, de 4,3 pe Richter.

Ultimul cutremur cu o astfel de magnitudine, la Arad, a fost în 1974, potrivit directorului Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel produs luni seară a fost înregistrat la o adâncime de 2,2 kilometri și a fost resimțit și la Timişoara, Reşiţa și Cluj-Napoca.

Potrivit autorităților, până în acest moment, nu au fost raportate pagube.

De la începutul lunii mai, în România, au avut loc 24 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,9 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Cutremur în Arad. Oamenii au fugit din case

Locuitorii de la blocurile din municipiul Arad şi oraşul Lipova au simţit cel mai intens cutremurul care s-a produs luni seară şi au ieşit în stradă speriaţi.

"S-au zguduit ferestrele şi uşa de la apartament s-a deschis. Stau la etajul şase şi am simţit foarte puternic cum se clătina totul în jur. Prima reacţie a fost să fug, dar apoi mi-am adus aminte că nu e indicat să fii pe casa scării când e cutremur. Am coborât din bloc când s-a terminat şi toată lumea era afară să schimbe impresii. Sperăm că nu vor fi replici sau vor fi mai uşoare", a spus, pentru Agerpres, un locatar din cartierul Aurel Vlaicu, Gabor Sinka.

Şi în cartierele de case din Arad, oamenii au ieşit la stradă pentru a-şi întreba vecinii dacă au simţit cutremurul.

"Parcă a trecut un tanc pe stradă, a vibrat casa, mobila, am simţit sub picioare cum se mişcă podeaua. A fost primul cutremur pe care l-am simţit", a spus un locuitor din cartierul Europa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult