Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Curse ilegale cu bărcile, pe lacul Snagov. Amenzile, contestate și anulate

Your browser doesn't support HTML5 video.

A venit căldura şi s-a dus liniştea de pe lacul Snagov. Zi de zi este străbătut de bărci impunătoare. Administratorii zonei sunt însă nemulţumiţi.

Aceștia spun că în lipsa indicatoarelor care limitează viteza mulţi se aventurează, apoi contesta amenzile şi scapă. Pe de altă parte, pentru a fi pregătiţi să intervină în caz de accidente, cum a fost şi cel de acum 3 ani, când un om a murit, iar alţi 5 au fost răniţi, pompierii fac exerciţii.

Agitaţia creşte în weekend, când locul se umple de tineri care vin să se distreze la Snagov. Atracţia principală sunt bineînţeles plimbările cu barca.

În timp ce reprezentanţii Autorităţii Navale spune că pe lac sunt înmatriculate puţin peste 1100 de ambarcaţiuni mici, cei care au în custodie Snagovul vorbesc despre 3700.

Toţi proprietarii trebuie să respecte anumite reguli. Problema este că restricţiile variază de la o zonă la alta, iar în lipsa unor indicatoare informative, navigatorii nu ştiu ce au voie şi ce nu au voie să facă.

Custodele lacului a montat 3 panouri numai că au fost distruse. În aceste condiţii, pompierii se antrenează pentru interveni cât mai repede în caz de accident.

Adrian Marin, ISU BUCUREŞTI: "Este un lac cu regim navigabil, cu multe bărci şi, din exemplele din anii trecuţi, se pot întâmpla accidente".

În urmă cu trei veri, o barcă a intrat cu viteză într-o altă ambarcaţiune. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite grav.

Anul trecut, Căpitănia Snagov a dat 17 amenzi, de peste 50.000 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult