Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Curățenie” pre-olimpică la Paris. Mii de persoane fără adăpost au fost luate de pe străzi

Mii de persoane fără adăpost au fost îndepărtate din Paris și din împrejurimi, ca parte a unei operațiuni de „curățare” înaintea Jocurilor Olimpice, susțin militanții, citați de The Guardian.

Printre cei mutați se numără solicitanții de azil, precum și familiile și copiii aflati deja într-o situație precară și vulnerabilă, a declarat colectivul Le Revers de la Médaille, care reprezintă 90 de asociații, într-un raport publicat luni.

De asemenea, poliția a luat măsuri represive împotriva lucrătorilor sexuali și a dependenților de droguri, scoțându-i din rețelele lor obișnuite în care puteau primi asistență medicală și sprijin vital, a adăugat acesta.

„Regiunea Île-de-France a fost golită de unii dintre oamenii pe care autoritățile le consideră indezirabile”, a concluzionat asociația.

Colectivul a spus că expulzările și desființarea taberelor de corturi din și în jurul orașului s-au intensificat din aprilie anul trecut, iar 12.545 de persoane au fost mutate în ultimele 13 luni.

Paul Alauzy, coordonator pentru monitorizarea sănătății la Médecins du Monde, a acuzat autoritățile de „curățare socială” a celei mai precare populații a orașului, pentru ca Parisul să „apară în cea mai măgulitoare lumină posibilă” pentru Jocurile Olimpice.

El a spus că oamenii sunt transportați cu autobuzul către centre regionale temporare înființate anul trecut ca o soluție pe termen scurt a problemei.

„Ei ascund mizeria sub covor”, a spus el.

„Dacă aceasta ar fi într-adevăr o soluție demnă a problemei, oamenii s-ar lupta să se urce în autobuze. Ei nu sunt. Suntem în proces de a face viața imposibilă acestor oameni și celor care îi susțin.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult