Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum s-au pregătit doi turiști montani pentru o eventuală întâlnire cu ursul: „în caz de ceva, suntem noi așa, mai fricoși"

Your browser doesn't support HTML5 video.

La munte, au fost mulți cei care au pornit pe traseele marcate, încurajați de ziua frumoasă. Salvatorii montani au verificat potecile și marcajele și le transmit iubitorilor de natură să plece pregătiți în drumeție, cu încălțăminte și haine potrivite.

Cu rucsacul în spate și bețele de drumeție în mână, zeci de oameni au pornit pe traseul de la Canionul Șapte Scări, din Brașov. Câțiva tineri s-au pregătit pentru un picnic în natură, dar și pentru situaţia în care dau nas în nas cu un animal sălbatic.

Darius și Diana – turiști: „Am luat emițătoare de sunet, în caz de ceva, suntem noi așa, mai fricoși". În spate mai am și niște pături, mâncare. E a doua pe anul acesta de când a dat căldura, am ieșit pe afară".

Cei care vor să pornească pe un traseu montan trebuie să se pregătească, spun salvatorii montani.

Radu Bejenariu, salvator montan: „Ne informăm de unde începe traseul, unde se termină traseul, care este gradul de dificultate și ce zonă străbatem. Urmează rucsăcelul care trebuie să conțină: o pelerină impermeabilă, frontală sau o lanternă, o sursă de lumină oricum, o baterie externă".

Citește și
croaziera
Turiști abandonați pe o insulă din Africa de vasul de croazieră pe care se aflau. ”Nu am mai trăit așa ceva”

Și încălțămintea trebuie să fie potrivită.

Zoltan Marko, turist: „Fiind o drumeție mai light, neapărat niște semibocanci, pentru copii bocanci, și în rest, cel mai important, dacă totuși plouă, echipament de ploaie".

Drumeții s-au bucurat de priveliște.

Tiberiu Baga, turist: „Am venit la aer curat, la o drumeție până la Șapte Scări, cu cățelul, copiii. Ne luăm încălțări bune și practic ne punem ceva sandvișuri, apă multă".

Alții și-au pus sângele în mișcare pedalând, iar popasul l-au făcut chiar lângă izvor.

Szen Reka, turistă: „Am ieșit un pic așa în natură, scurt de acasă un pic, cu bicicletele". Pe asfalt am venit până aici, un kilometru, doi".

În fiecare primăvară, salvamontiștii verifică toate traseele montane, îndepărtează pomii căzuți, bolovanii, refac marcajele şi potecile stricate. În România sunt omologate în jur de 950 de trasee montane.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult