Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum pot bărbații să le dăruiască doamnelor stelele de pe cer, de 8 Martie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anul acesta, de 8 martie, pe lângă flori sau bijuterii, bărbaţii le pot dărui doamnelor din viața lor chiar... stelele de pe cer.

Totul, cu ajutorul a patru tineri din Cluj, care, folosind un soft, creează hărți stelare, adică imagini care arată exact cum s-au aliniat astrele într-un moment anume, ales de client.

Din micul atelier al celor patru tineri clujeni pleacă în fiecare zi zeci de hărţi stelare, personalizate pe gustul doritorilor. Dacă în urmă cu un an, când au început afacerea, vindeau doar în judeţul Cluj, acum livrările lor ajung în toată ţara. Începutul primăverii le-a adus şi comenzi mai multe.

Leonardo Mărincean, administratorul proiectului: „A fost nebunie, şi anul trecut şi anul acesta. Aceasta este perioada din an în care avem cele mai multe vânzări. De obicei, în această perioadă, ianuarie - martie, avem jumătate din vânzările noastre anuale, pentru că toată lumea cauta noi idei de cadouri în această perioadă”.

Hărţile stelare sunt realizate cu ajutorul unui program special, care preia date din satelit, iar apoi face o ilustraţie a constelaţiilor de pe cer. Ovidiu Damian, software developer: „Este făcută harta stelară şi apoi citatul ales de client, cu locaţia sa, coordonatele locaţiei, inclusiv ora şi data pe care le-a ales acesta”.

Citește și
mama
O femeie din 4 a vrut să renunțe la job în acest an din cauza suprasolicitării

Primele comenzii pentru 8 martie au ajuns deja la clienţi. Andreea a primit de la soţul ei o hartă care să le aducă aminte mereu de ziua în care şi-au unit destinele.

Andreea Bobiș, client: „Am primit un starmap cu "momentul care ne-a fost scris în stele" şi ce simbolizează. Este, de fapt, aniversarea noastră. E foarte fain, e ceva ce e nevoie să păstrăm”.

Nu doar îndrăgostiţii se bucură de acest cadou indeit. Patricia, de exemplu, i-a făcut o surpriză mamei sale.

Patricia Ciocan, client: „Am ales acest cadou pentru mama mea. Reprezintă chiar ziua ei de naştere. Mă gândeam că ce cadou să îi fac mai special, având în vedere că este şi primăvară, 1 martie, şi e un cadou mai deosebit. Am ales această idee de cadou chiar cu momentul în care ea s-a născut”.

Preţurile pentru o hartă stelară pornesc de la 59 de lei şi pot ajunge până la 200, în funcţie de complexitatea modelului şi de mărime.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult