Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum i-a sfidat Ionel Lepa pe polițiștii care l-au supravegheat în spital: "Ăștia"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Individul care l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei din Timiş a ajuns în cele din urmă în arest. Ionel Marcel Lepa a fost externat şi dus la Penitenciarul Timişoara.

Cât a stat în spital, i-a sfidat pe poliţişti: a refuzat să fie condus la toaletă de agenţii care îl păzeau şi nu a vrut să mănânce.

Între timp, agentul ucis a fost înmormântat, iar sindicaliştii din poliţie i-au cerut din nou demisia, ministrului Camen Dan.

După ce a fost externat din spitalul din Timişoara, unde în ultimele două zile i-au fost îngrijite rănile provocate de gloanţe, Ionel Marcel Lepa a fost urcat direct în duba poliţiei. Ofiţerii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale nu l-au scăpat niciun moment din ochi.

Deşi era încătuşat, cu mâinile la spate, Lepa a părut calm şi a refuzat să spună ce l-a determinat să îl împuşte mortal pe agentul şef principal Cristian Amariei.

Citește și
lepa
Unde ar fi mers ucigaşul poliţistului cu câteva ore înainte de crimă. "Era politicos"

Individul i-a uimit cu purtarea lui şi pe medicii care l-au îngrijit.

Olimpia Oprea, managerul spitalului municipal Timișoara: "Nu a dorit să mănânce, i s-a administrat doar tratament perfuzabil, a refuzat să se alimenteze. Nu voia să mănânce ca să nu fie transportat la grupul sanitar, la baie, să nu fie transportat de "ăştia", aşa le-a spus el poliţiştilor "Nu vreau să fiu dus de ăştia la baie", cuvintele lui."

De la spitalul, Lepa a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi ulterior închis într-o celulă de la Penitenciarul din oraş.

Între timp, au apărut imagini de acum cinci ani, când individul l-a atacat pe un fermier din Timiş, care l-a surprins atunci că fura motorină dintr-o combină. Pentru această faptă fusese condamnat anul trecut la 4 ani de închisoare, apoi dat în urmărire generală.

Fermier: "Uite-l pe burtă şi fuge şi acum se inoarce şi eu m-am dus după el, el se întoarce înapoi şi îmi dă cu cuţitul şi acum fuge direct în faţă la camionul ăla, uite-l".

Reporter: "În timpul procesului cum s-a apărat?"

Victimă: "A zis că e nevinovat, că nu el m-a tăiat, că eu am alunecat, că am căzut."

Duminică, poliţiştii au aflat că Lepa se ascunde într-o casă din Izvin - judeţul Timiş. Ca să îl captureze au fost trimişi doi agenţi de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi alţi doi - de la ordine publică - de la o secţie din apropiere. Încolţit, urmăritul l-a împuşcat mortal pe unul dintre ei şi l-a rănit pe un altul.

Victimă lui Lepa, agentul şef principal Cristian Amariei a fost imormantat cu onoruri.

Şeful Poliţiei Române, chestorul general Ioan Buda, a participat la ceremonie. Nu a mai făcut însă niciun comentariu despre modul în care s-a intervenit atunci când a fost ucis agentul şi nici nu a pomenit nimic despre vinovaţi.

În schimb, sindicatele din poliţie au cerut, din nou, demisia ministerului afacerilor interne, Carmen Dan.

Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: "Carmen Dan este groparul poliţiei romane. Nu avem dotări, nu avem bani şi din cauza asta nu avem autoritate."

Inspectoratul de Poliţie Timiş a declanşat o anchetă internă, care verifica operaţiunea soldată cu moartea agentului Cristian Amăriei. Poliţistul avea 43 de ani şi voia ca peste doi ani să se pensioneze. Era tatăl a doi copii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult