Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum fac față caniculei animalele de la zoo din Târgu Mureș. Elefanților li se face duș, maimuțele au propriul mini lac

Your browser doesn't support HTML5 video.

În aceste zile caniculare, animalele de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș sunt răsfățate cu dușuri reci sau o baie în... piscină.

Elefanții, maimuțele și ceilalți locatari de ZOO au parte și de multe fructe și legume. Județul Mureș a fost în ultimele două zile sub un cod portacaliu de caniculă.

Tania și Hella, singurii elefanți care trăiesc într-o grădină zoologică din România, și-au început ziua cu o baie răcoroasă. Animalele sunt stropite zilnic cu un furtun uriaș, ca să facă față temperaturilor ridicate. Răsfățul lor a putut fi urmărit și de vizitatori.

Vizitator: „Lor le face plăcere după cum se vede, au și mâncare bună. E cald și e bine o baie pentru ei, le priește bine”.

Andras Kopacz, dir.adj.Grădina Zoologică Târgu Mureș: „La unele specii, cum și la elefanți, se face îmbăiere mai des în perioada aceasta.”

Citește și
canicula
Încă un mort în România, din cauza caniculei. Un bărbat a decedat pe stradă

Iar pentru fiecare animal cazat la Grădina Zoologică din Târgu Mureș există un ritual aparte.

Torok Zsuzsa, îngrijitor: „Avem animale care s-au obișnuit să facă duș, alții intră în apă fiindcă au bazin în padocul lui, altora le e frica de apă. Acolo stropim solul ca să fie mai umed.”

De răsfăț pe timp de caniculă au parte și maimuțele, care au în padocul lor amenajat un mini lac, în care apa este schimbată zilnic, mai ales când temperaturile sunt foarte ridicate .

Torok Zsuzsa, îngrijitor: „Le place să arunce diferite lucruri în apă după aia le pescuiesc”.

Unele specii de animale au și spa-ul lor. Bivolii, de exemplu, se pot răcori în lacul cu nămol amenajat în padocul lor. Până și pentru păsări a fost amenajat un lac.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult