Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum au decurs festivitățile de Ziua Marinei. Mesajul transmis de Klaus Iohannis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru al doilea an consecutiv, festivitățile de Ziua Marinei au fost restrânse, fără public, din cauza pandemiei.

Pe litoral, oamnenii au putut admira totuşi defilarea navelor, de pe faleza din Constanța ori de pe plajele din oraș, din Mamaia sau din Năvodari. La ceremoniile din portul militar au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu.

Ceremonia din Portul Militar din Constanța a fost restrânsă și a durat aproximativ o oră. Președintele Klaus Iohannis, îmbrăcat într-un smoking alb, cu papion negru, și-a făcut apariția înainte de ora 10.00, la scurt timp după premierul Florin Cîțu.

A trecut în revistă Garda de Onoare, din care au făcut parte și militari ai forțelor navale britanice și americane, apoi a asistat la festivități.

Șeful statului a fost singurul care a luat cuvântul.

Klaus Iohannis: „Din păcate, nici în acest an nu pot avea loc festivităţile cu care eram obişnuiţi înainte. Există o singură cale de a reveni cu totul la normalitate şi această cale este vaccinarea. Să fim, în continuare, atenţi, pentru a ne proteja atât pe noi, cât şi pe cei dragi nouă”.

21 de salve de tun au răsunat pe acordurile imnului de stat. Apoi, la final, portul a fost survolat de mai multe aeronave, între care și MIG 21 și F 16.

Înainte să părăsească portul, președintele a urcat pe nava de protocol Mureș, de unde a urmărit și exercițiile de pe mare, restrânse și ele, față de alți ani.

Deși în zonă nu a fost permis accesul niciunui spectator, oamenii au putut urmări, de pe faleze ori de pe plajă, o paradă a navelor și avioanelor militare, care au defilat de la Constanța la Midia.

Pentru prima dată în ultimii ani, bricul Mircea nu a participat, fiind în reparații.

În anii trecuți, festivitățile de Ziua Marinei adunau pe faleza din Constanța mii de turiști.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult