Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum au fost răniți de o grenadă cei 9 militari, la poligonul din Crasna. Greșeala făcută de unul dintre ei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident grav într-un poligon militar din judeţul Sălaj. Nouă oameni au fost răniți, după ce a explodat o grenadă. De vină, ar fi fost una dintre victime, care a manevrat greșit dispozitivul, în timpul unui exercițiu.

Zeci de militari de la un batalion de artilerie din Șimleul Silvanei erau în poligon când s-a produs accidentul. Participau la un exercițiu de pregătire care consta în aruncarea grenadelor.

Deflagrația s-a produs în momentul în care unul dintre ei se pregătea să folosească un astfel de dispozitiv cu încărcătura explozivă. Militarul scosese, se pare, cuiul unei grenade defensive și când să o arunce - „a mânuit-o imprundent” - după cum a transmis Parchetul Militar Cluj. Nouă cadre militare au fost rănite. Patru dintre ele au fost duse de urgență la spital cu un elicopter SMURD. Restul au fost duși cu ambulanțele.

Cum grenada defensivă împrăștie schije, pentru a face cât mai multe victime în jur, acestea au lovit militarii care se aflau în apropiere.

Alina Perneș, purtător de cuvânt Spital Zalău: „Majoritatea pacienților au plăgi penetrante la nivelul membrelor inferioare și superioare. Toți cei nouă pacienți rămân internați fiindu-le acordat fiecăruia, inclusiv suport psihologic.”

Acesta s-ar fi aflat cel mai aproape de locul unde a explodat grenada, iar explozia - spun doctorii - i-a provocat o hemoragie puternică la un picior.

Lucian Andrei Jacote, purtător de cuvânt ISU Sălaj: „Toate persoanele de la faţa locului erau conştiente, au suferit diferite traumatisme. Echipajele medicale au acordat asistenţă şi în s-a decis transportul lor la urgenţe.”

Ancheta în cazul exploziei este făcută de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Cercetările se fac pentru vătămare corporală din culpă dar și pentru că nu au fost luate măsuri de securitate și sănătate în muncă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult