Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată închisoarea în care va ajunge Elena Udrea, dacă va fi extrădată. GALERIE FOTO

În cazul în care autoritățile din Costa Rica vor admite cererea celor din România și o vor extrăda pe Elena Udrea, singurul loc în care ar putea sî fie încarcerată, având în vedere că între timp a devenit mama, este Penitenciarul de femei Ploiești - Târgș

Penitenciarul este singurul din România care are o secție specială pentru mame care alăptează.

De asemenea, închisoarea are cameră intimă, coafor, sală de sport, cameră de alăptat, bloc alimentar propriu și chiar capelă.

Secția ”Mama și Copilul” a fost amenajată în anul 2012 și este destinată deținutelor care au în îngrijire copii cu vârsta de până la 1 an, fiind organizată în două camere de deținere, un spălător și o curte de plimbare

Potrivit Administrației naționale a Penitenciarelor, camerele de deținere sunt dotate cu pqturi pentru adulți și pătuțuri pentru copii, baie proprie și spaţii destinate preparării zilnice a hranei pentru copii, dotate cu frigider, cuptor cu microunde, plită electrică, storcător de fructe.

Citește și
Elena Udrea, reținută în Costa Rica
Elena Udrea, arestată preventiv două luni în Costa Rica. ”Faptul că are un copil aici nu e un obstacol pentru extrădare”

În anul 2017, în Secția ”Mama şi Copilul” au fost cazate 8 mame, ce au avut în grijă copii cu vârste cuprinse între 2 săptămâni şi 12 luni. În anul 2018, au fost cazate în acest spațiu 6 deținute, care au avut în îngrijire copii cu vârsta de până la un an. 

Sursă foto: Ministerul Justiției

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult