Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a reușit un livrator de mâncare să strângă 1,8 miliarde de dolari. A cumpărat două apartamente în Dubai

O femeie în vârstă de 42 de ani, care lucra ca livrator, a fost condamnată pentru spălare de bani pentru că a convertit cripto-monede în numerar și alte active în numele unui escroc internațional.  

În 2021, poliția a confiscat de la ea 61.000 de bitcoin. Tezaurul criptografic, care valora atunci 1,8 miliarde dolari, ar fi evaluat acum la 3,8 miliarde de dolari.

Jian Wen, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnată de un tribunal din Londra. Cazul s-a derulat după ce poliția a confiscat 61.000 de bitcoin din portofele digitale fraudate de Wen în 2021.

Procurorii au declarat că Wen a ajutat un escroc internațional, care este încă în libertate, să ascundă criptomonede furate de la aproape 130.000 de investitori chinezi. Faptele ar fi avut loc între 2014 și 2017.

În 2017, ea a început să convertească criptomonedele pe care le furase în bani, bijuterii și proprietăți în Dubai în valoare de 640.000 de dolari.

Citește și
livrator
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”

De asemenea, Wen a închiriat o proprietate cu șase dormitoare în nordul Londrei, care costă aproximativ 20.000 de dolari pe lună și a plătit pentru ca fiul ei să se mute din China în Marea Britanie pentru studii.

Poliția a fost implicată atunci când Wen a încercat să cumpere mai multe proprietăți în Londra. Ea a încercat atunci să convertească bitcoin în numerar.

Când a fost întrebată de unde are atât de mulți bani, femeia a spus că a minerit bitcoin. Mai târziu a susținut că angajatorul ei i-a dat 3.000 de bitcoin, pe atunci în valoare de aproximativ 18 milioane de lire euro.

„Bitcoin și alte criptomonede sunt folosite din ce în ce mai mult de către infractori pentru a disimula și transfera active, astfel încât escrocii să se bucure de beneficiile comportamentului lor infracțional. Acest caz, care implică cea mai mare confiscare de criptomonede din Marea Britanie, ilustrează amploarea veniturilor infracționale disponibile pentru acești escroci", a declarat procurorul șef Andrew Penhale într-un comunicat de presă, conform Insider

Wen urmează să fie judecată și condamnată pe 10 mai.

foto: Crown Prosecution Service

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult