Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a ajuns România un fel de tomberon al Europei. Suntem sufocați de gunoaie: ”Este un atentat la sănătatea noastră”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deșeuri ilegale, importate la prețuri de nimic. În România, gunoaiele reciclate sunt, de fapt, arse sau îngropate și plătim cu sănătate.

”Sufocați de gunoaie” este o anchetă semnată de Rareș Năstase, care se va difuza duminică, 14 aprilie, de la 18:00, la ”România, te iubesc!”.

România are toate premisele să ajungă tomberonul Europei.

Nu vorbim doar de deșeurile produse de noi, ci și de gunoiul altor țări, făcut pachet și livrat la noi în țară.

„În teorie, importul intracomunitar de deșeuri e interzis, nu poți aduce gunoi de la alte state. Dar se găsesc portițe, iar noi am fost în punctele de frontieră, ca să filmăm aceste tertipuri. Una e în acte, alta în remorcă sau în containerul de pe vapor. Saci care pleacă din țări străine ca deșeuri, se schimbă, în documentele de însoțire, pe traseu, și devin produse refolosibile. Pot spune că românii sunt inventivi, așa că există numeroase cazuri în care deșeuri de la alții pătrund la noi. Și apoi le vedem îngropate, incinerate, aruncate peste tot. E un atentat la sănătatea noastră, a tuturor“, spune Rareș Năstase.

Citește și
Soluție împotriva poluării. Satul în care oamenii primesc orez în schimbul deșeurilor
30 de saci au fost umpluţi în doar 3 ore cu 350 de kilograme de deşeuri de pe Lacul de acumulare Siriu

Importul gunoiului „mascat” e o afacere profitabilă de peste 500 de milioane de euro pe an, susțin autoritățile de mediu.

În țara noastră s-au dezvoltat firme care aduc haine, mobilă și electrocasnice la mâna a doua, baterii și componente auto, dar și deșeuri menajere și reziduri din industria textilă, sub formă de materiale reciclabile.

Nu ratați întreaga anchetă la PRO TV, duminică, de la 18:00, la ”România, te iubesc!”.

Emisiunea poate fi urmărită și pe VOYO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult