Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cu ce a încercat un șofer să-și dezghețe geamurile mașinii, după fenomenul freezing rain

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea rea afectează şi Capitala. O ploaie îngheţată a îmbrăcat totul în polei, iar vântul a transformat mersul pe jos într-un exerciţiu de echilibru.

Zeci de persoane au alunecat pe trotuarele acoperite de gheață şi au ajuns la spital cu fracturi şi luxaţii.

Cu racleta în mână - așa şi-au început ziua mulţi şoferi. Ploaia îngheţată, un fenomen meteo destul de rar, a îmbrăcat toate maşinile într-un strat gros de gheaţă. Deşi nu a ţinut mult şi au căzut doar 5 litri de apă pe metru pătrat, cât au indicat măsurătorile meteo, stratul de gheaţă format a fost neobişnuit de rezistent.

Un șofer a încercat să dezghețe geamurile cu lichid de parbriz.

Picăturile de ploaie s-au transformat imediat în gheaţă nu doar pe suprafeţe din metal, ci şi pe băncile din lemn sau chiar pe frunzele arbuştilor decorativi. Nici pe trotuare nu a fost mai bine.

Citește și
freezing rain
Fenomenul care a pus stăpânire pe Capitală, în această dimineaţă. Sunt probleme în trafic

Din păcate, nu toţi au reuşit să străbată în siguranţă capcanele de gheaţă. Zeci de persoane au cerut ajutorul ambulanței, după ce au căzut şi şi-au luxat sau fracturat mâinile şi picioarele.

Pompierii au avut şi ei de lucru din cauza vântului puternic, care a bătut în Bucureşti cu 60 de kilometri pe oră şi a rupt mai mulţi copaci şi un stâlp de electricitate.

Depunerile de polei au afectat şi circulaţia trenurilor. Mai multe garnituri au înregistrat întârzieri între 10 şi 80 de minute, după ce liniile de contact au fost îmbrăcate în gheaţă, iar locomotivele au rămas fără curent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult