Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CTP, despre votul pentru Kovesi: "O victorie a tuturor oamenilor cinstiţi din România"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat joi consecinţele votului pentru Laura Codruţa Kovesi din Consiliul Reprezentanţilor la Uniunea Europeană.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, într-un interviu acordat Știrilor ProTV, despre victoria obţinută joi de fosta şefă DNA în drumul către şefia parchetului European.

“S-a vehiculat, şi nu fără temei, în ultimul an, ideea “Laura Codruţa Kovesi, candidat la preşedinţie”. Is-au făcut şi oferte. Cum ar fi arătat acum candidatura ei, între cei 23 de candidaţi? Ar fi fost mai bine să ajungă preşedintele României sau procuror-şef european? Eu cred că poate face mai mult pentru ce este Europa în acest moment şi pentru o Românie europeană din această funcţie.

Este românul ales în cea mai înaltă funcţie europeană. Ales, deci, nu numit. Comisarii europeni sunt propuneri ale statelor respective, sunt aprobaţi. Laura Codruţa Kovesi şi-a croit drum singură. Este o victorie a tuturor oamenilor cinstiţi din această ţară.

Laura Codruţa Kovesi e un om rar. A făcut şi greşeli, le ştiu foarte bine, le-am comentat în momentele respective. A fost în sufrageria aceea celebră , unde n-a făcut nimic, dar a fost. Are o bucăţică din teza de doctorat suspectabilă de plagiat şi mai sunt. Dar este un om fundamental cinstit şi cu tărie de caracter. Uitaţi-vă ce se întâmplă acum în peisajul politic românesc, la ce se pot preta diverşi indivizi şi individe pentru un post de ministru, de preşedinte de Senat, pentru o funcţie, la ce gesturi dezgustătoare recurg.

Citește și
Mihai Șora
Mihai Şora, după victoria lui Kovesi: „Să înceapă Festivalul Disperat al Inculpaţilor!”

Ce a făcut Kovesi când era singură, era înconjurată? Ar fi putut, era foarte uşor să se plieze pe dorinţele unui Dragnea, unui Iordache, Nicolicea şi gaşca. Era uşor, şi-ar fi păstrat funcţia fără niciun fel de probleme. Dar a mers până la capăt, nu a dat niciun pas înapoi, a înţeles să-şi respecte meseria, profesia, şi a fost dată afară, rămânând singură. A fost singură în vara anului trecut, când Klaus Iohannis i-a întors spatele, când a refuzat postul de consilier la Cotroceni în schimbul demisiei ei. A rămas absolut singură şi totuşi nu a cedat şi a reuşit.

După părerea mea, este a doua mare înfrângere a PSD in 2019 după cea din 26 mai”, a conchis gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Consiliul Reprezentanţilor la Uniunea Europeană i-a fost favorabil joi Laurei Codruta Kovesi. 17 dintre cei 22 de ambasadori au votat ca fostă şefă a DNA să conducă din 2020 Parchetul European. Procedura de numire a Laurei Codruta Kovesi pare, de acum, o formalitate. Practic Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene vor trebui să emită decizia de numire, cel mai probabil în următoarele zile. Parchetul European va trebui să devină operaţional din 2020 şi fiecare din cele 22 de state ale Uniunii care au aderat la nouă structură vor avea câte trei procurori.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult