Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CSM a decis cine va conduce secția pentru investigarea magistraților. Cine este noul șef

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat luni rezultatele concursului pentru alegerea procurorului-şef al Secţiei pentru investigarea magistraţilor.

 

Astfel, potrivit lui Toader, procurorul Gheorghe Stan, adjunctul Inspecţiei Judiciare, este noul șef al acestei secții speciale, după ce a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru ocuparea postului.

”Cu 11 voturi pentru a fost numit candidatul, cum îl cheamă, Stan, la șefia secției.” - a declarat Tudorel Toader.

Concursul s-a desfăşurat în perioada 1 noiembrie 2018-10 ianuarie 2019. În 10 ianuarie a avut loc interviul, cel mai mare punctaj fiind obţinut de către procurorul Gheorghe Stan, potrivit Agerpres.

Gheorghe Stan a obţinut un punctaj de 9,33, în timp ce Florena Sterschi a obţinut 8,33 puncte. Fiecare dintre cei doi candidaţi a susţinut un interviu de o jumătate de oră.

Citește și
magistrati
Secţia de investigare a magistraţilor începe să prindă contur. A fost anunțat calendarul interviurilor

Gheorghe Stan a afirmat că există un ”sentiment de insecuritate în ceea ce priveşte protecţia imaginii procurorului şi a activităţii acestuia şi a persoanei sale”, vorbind, de asemenea, despre ”frecvenţa ridicată a modificărilor legislative din ultima perioadă care îngreunează asimilarea şi punerea lor coerentă şi clară în practică şi într-un timp cât mai scurt”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult