Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum funcționează arma cu care a fost mutilat câinele din Târgu Bujor. Rănile cumplite suferite de animal

Your browser doesn't support HTML5 video.

Reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor l-au găsit desfigurat, însă medicii au reușit să facă o minune: i-au reconstruit maxilarul, iar bietul suflet are șanse să se refacă.

În paralel, poliția îl caută pe vinovat. Astfel de atrocități nu sunt o raritate în România și pentru că legislația este mult prea blândă cu cei care ucid sau mutilează necuvântătoare.

După ce a fost împușcat în față, câinelui îi lipseau buza de jos și o parte din limbă, precum și fragmente de țesut. Rănile cumplite sunt rezultatul unor porniri primitive ale unui semen de-al nostru.

Corina Grigore, Asociația "Ajutați-l pe Lăbuș": „Inițial, am considerat că a fost lovit de mașină, însă când am ajuns la clinică, doamna doctor a fost șocată, a găsit foarte multe alice în capul cățelului. Nu știu cum funcționează arma respectivă, însă ea explodează și distruge foarte mult țesut în momentul în care se împrăștie alicele, lucru care s-a și văzut pe maxilarul lui. Limba, lipsește o porțiune din ea.” Câinele nu putea să se hrănească sau să bea apă, iar rănile îi erau suprainfectate. Așadar salvatorilor le-a fost extrem de greu să-i câștige încrederea.

Medic: „Sunt foarte multe proiectile, alături de așchii osoase. Da, avem o așchie osoasă, iar toate aceste sunt proiectile de la o armă.” Medicii veterinari l-au botezat Tribunal, pentru că a fost găsit în apropierea acestei instituții din Târgu Bujor dar și pentru că, speră ei, povestea lui ar putea schimba atitudinea autorităților în raport cu cei care mutilează animale. Deocamdată sărmanul cățel lupta pentru viață lui.

Citește și
caine impuscat
Câine împușcat pe stradă, în Maramureș. Un copil de 6 ani a intrat în stare de șoc

Dr. Silvia Aftene, medic veterinar: „Șansele sunt destul de mari, numai că urmează o perioadă destul de grea, de cel puțin două luni de zile, pentru că există riscul să se infecteze, fiind o zonă care e contaminată.” Medic veterinar: „Practic, a beneficiat de o reconstrucție facială și osoasă, prin montarea unor implanturi externe”. Conform legislației, uzul de armă fără drept este pedepsit cu închisoarea de la unul la trei ani.

Cms. șef Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați: „Polițiștii s-au autosesizat, au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor”

Revoltător este că în ultima perioadă a fost o explozie de astfel de cazuri de o cruzime înfiorătoare. Înainte de Anul Nou, un câine a fost mutilat cu o petardă iar un altul spânzurat de o țeavă de gaze.

În cel de-a doilea caz camerele de supraveghere l-au dat de gol pe ucigaș iar respectivul a fost arestat și riscă până la un an de închisoare. Legislația permisivă în ciuda gravitățîi faptelor îi încurajează însă pe cei cu astfel de porniri să facă rău în continuare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult