Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Borcea a fost încarcerat vineri la Rahova. A fost condamnat la 5 ani de închisoare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cristi Borcea s-a întors la închisoare. Fostul şef al dinamoviştilor a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța.

Cristian Borcea a fost încarcerat, vineri dimineaţa, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii Gabriela Livadariu, relatează Agerpres. Ea a precizat că timp de 21 de zile Borcea se află într-o perioadă de carantină în care se fac informările despre obligaţii, drepturi, responsabilităţi şi programul zilnic.

"Se fac analizele medicale, evaluări psihologice şi educaţionale, iar la sfârşitul celor 21 de zile se analizează în comisia de stabilire a regimului de executare (a pedepsei n.r.)", a afirmat Livadariu. Ea a adăugat că, în funcţie de acest regim, poate fi transferat în alt penitenciar profilat pe regimul respectiv.

Omul de afaceri Cristian Borcea a ajuns iar în spatele gratiilor, după ce judecătorii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare, în dosarul retrocedării plajelor. Sentinţa este definitivă.

De închisoare nu scapă nici fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, care a primit o condamnare de nouă ani. Implicat în același dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit 5 ani de închisoare.

Citește și
Radu Mazare paraseste la sediul DNA, in Bucuresti, luni, 16 martie 2015. Primarul Radu Mazare a fost retinut de procurorii anticoruptie, intr-un dosar deschis dupa ce edilul a fost reclamat la DNA de Agentia Nationala de Integritate
Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare. Nicuşor Constantinescu a primit 5 ani

Sentința vine după ce pronunțarea în acest dosar a fost amânată de cinci ori. În primă instanță, Cristian Borcea a fost achitat, iar Radu Mazăre și Nicuşor Constantinescu au primit sentințe cu suspendare, de 4, respectiv 3 ani de închisoare.

Deși prejudiciul în aceast dosar a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, nu au fost dispuse despăgubiri civile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!  Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult