Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cristi Borcea, al doilea dosar după ieşirea din închisoare. Cum ar fi fost favorizat în detenție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru a doua oară, în mai puţin de o săptămână, Cristian Borcea a fost chemat în fața procurorilor. De această dată, la DNA, unde fostul finanţator al echipei Dinamo a venit în calitate de martor.

Procurorii anticorupţie cercetează plângerea penală făcută la DNA de sindicatele din penitenciare, care-l acuză pe Directorul General ANP că l-ar fi favorizat pe Borcea în perioada de detenţie.

Două ore a durat audierea lui Cristian Borcea la DNA în dosarul legat de plângerea penală în care sindicatele din puşcarii îl suspectează pe comisarul şef Marian Dobrică că l-ar fi ţinut în puf pe fostul om de fotbal.

Sorin Dumitrașcu, Federaţia Sindicatelor din Penitenciare: "Noi ne-am îndreptat împotriva directorului ANP şi urmează ca DNA să vadă ce se află în spatele acestor favoruri, pentru că Borcea a avut un regim preferenţial nu numai la Jilava, ci şi la Poarta Alba."

Eliberat condiţionat din închisoare, după 4 ani şi 4 luni din cei 6 ani de detenţie, primiţi în dosarul transferurilor, Cristian Borcea spune că nu se aşteaptă să ajungă din nou în spatele gratiilor, iar avocata care l-a însoţit, pare optimistă.

Citește și
Borcea dus la duba
Cauţiune uriaşă pentru Cristi Borcea. De ce riscă să revină după gratii omul de afaceri

"Ce le-a spus domnul Borcea, procurorilor? Numai adevărul."

Sindicatele acuză însă "presupuse nereguli" în privinţa detenţiei lui Borcea, care merg de la zile de permisie, la care acesta n-ar fi avut dreptul, până la credite folosite ca să iasă mai repede din puşcărie.

Sorin Dumitrașcu, Federaţia Sindicatelor din Penitenciare: "Numai în perioada 2017-2018 domnul Borcea a avut zece permisii, care însumează 70 de zile, deşi nu avea dreptul, iar, în timpul ăsta, culmea avea şi activităţi care i-au permis scurtarea timpului de detenţie."

Contactată de Ştirile PROTV, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a comunicat că: "Directorul general al ANP, Marian Dobrică, nu a acordat nicio permisie, pentru că nu are atribuţii în acest sens şi nici nu a favorizat vreun deţinut sau fost deţinut. Este o anchetă în curs a DNA, care va lămuri situaţia."

Deocamdată, Ministerul Justiţiei, în subordinea căruia se află ANP, a trimis corpul de control la Închisoarea Jilava, dar nu au fost făcute publice lucrurile constatate.

Cristian Borcea a fost plasat săptămâna trecută sub control judiciar, pentru care trebuie să plătească până pe 12 noiembrie o cauţiune de două milioane de lei, într-un dosar instrumentat de DIICOT, care se referă la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult