Modifica setarile cookie
Toate categoriile

E oficial: Cresc salariile cu 20% pentru peste 200.000 de bugetari. Cine va primi mai mulți bani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Salariile a peste 200.000 de angajaţi din sănătate ar urma să crească cu 20%, din această lună. Decizia s-a luat în ședința de guvern de joi seară. O măsură similară îi vizează şi pe cei care lucrează în asistenţă socială.

Se ia de asemenea în calcul introducerea de noi substanțe în categoria drogurilor extrem de periculoase, dar şi continuarea schemei de plafonare a prețurilor la energie și gaze.

Prima creştere, de 10% – va fi pentru această lună, iar a doua, tot de 10% – pentru 1 iunie. Vorbim de o majorare de 20% faţă de salariul de bază din decembrie anul trecut. 235.000 de angajaţi din sănătate vor avea lefurile mărite, spun oficialii care au alocat deja banii pentru aceasta majorare - 2,3 miliarde de lei.

Şi cei din asistența socială vor avea salariile crescute cu 15%, inclusiv cei care lucrează în departamentele administrative – aici sunt 46.000 de oameni. Decizia a fost luată după ce angajaţii din sănătate au făcut în mai multe rânduri proteste de stradă, în care au cerut o majorare de 25%. O altă prevedere arată că şi medicii generaliști vor primi indemnizaţie pentru gărzile pe care le fac, aceasta fiind o altă solicitare a sindicaliştilor.

Tot pe ordinea de zi de joi, șase substanţe noi au fost introduse pe lista substanţelor extrem de periculoase, o măsură luată în contextul luptei contra traficului de droguri.

Citește și
realitate virtuala
Realitatea virtuală câștigă teren în medicină. Pacienții pot vedea cu ajutorul unor ochelari ce probleme de sănătate au

Şi tot azi, a dat asigurări premierul, va fi aprobată continuarea plafonării preţurilor la energie şi la gaze, cel puţin până la următoarea primăvară. Asta în contextul în care guvernul a alocat 500 de milioane de lei pentru compensarea plafonării la consumatorii casnici.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult