Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un român convins să investească 10.000 de euro într-o „companie profitabilă” a avut un șoc când a vrut să scoată banii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat din Suceava a rămas fără 10.000 de euro din cauza unor escroci de pe internet. Credea că face o investiție în acțiuni la o companie foarte profitabilă.  

În afacere a intrat și sora lui, care a virat și ea escrocilor în jur de 5.000 de euro.

Bărbatul a început în vară să vireze treptat diverse sume de bani în criptomonede, mergând la un ATM dintr-un mall din Suceava. A crezut că investește într-o companie de succes și că în câțiva ani va scoate investiția înzecit. Doi așa-ziși consultanți îl sfătuiau în permanență, în legătură cu banii pe care trebuia să îi depună.

Victimă: ”M-a pus păcatul să mă uit. Îmi spunea că dacă pun 1.250 de lei, ai un venit de 7.000 lei lunar”.

Inițial a trimis o sumă mai mică, echivalentul a 1.250 de lei. Imediat a primit notificări pe telefon, unde vedea pe zi ce trece cum investițiile sale se multiplică și, încercând să aibă acces la banii câștigați, a fost convins să vireze noi și noi sume de bani. În total a trimis 10.000 de euro.

Citește și
Facturi energie
Cum pot reduce românii facturile la gaz și curent electric fără a pierde din confort

Victimă: ”Creșteau banii în fiecare zi. Era foarte bun. La urmă, am pus de două ori 100 de milioane și 110 milioane. Adică 10.000 și 11.000 bani din ăștia noi. 9.000 de dolari trebuia să scot eu și rămâneau acolo 2.000”.

Și-a convins sora să investească și ea 5.000 de euro

Ulterior a convins-o și pe sora lui să investească 5.000 de euro. Într-un final, când a văzut că nu poate accesa banii, bărbatul și-a dat seama că a fost păcălit și s-a dus la poliție.

Victimă: ”Ea a pus 5.000 odată, că a vrut să câștige mult. Ea a venit din Italia și-o pus 5.000 odată”.

Într-un final, când a văzut că nu poate accesa banii, bărbatul a vrut să se retragă din afacere. Ca să îl convingă, escrocii i-au adăugat în contul bancar 8.000 de euro.

Victimă: ”M-am trezit cu 380 de milioane, eu m-am speriat când m-am trezit cu banii aceia. M-a sunat banca abia a doua zi, că el lucra noaptea”.

Alte sute de înșelăciuni asemănătoare s-au petrecut numai anul acesta. Autoritățile trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe oameni să se gândească de două ori, înainte de a face înțelegeri pe internet.

Alexandru Angheluș, specialist în securitate cibernetică: ”Este imposibil pur și simplu să fii sunat de un străin, să ajungi să-i trimiți bani pentru că insistă și spune că te va face bogat și tu chiar să crezi că asta se va întâmpla. Atâta timp cât stai legat de acele persoane te vor manipula până vor ajunge să obțină absolut tot ce poți oferi".

Specialiștii spun că odată căzută în plasă, victima are șanse infime de a-și recupera banii.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult