Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Costică, te-am găsit Costică". Gândaci, saltele murdare, obiecte sanitare ruginite - așa se prezintă un campus din București

Your browser doesn't support HTML5 video.

Studenții Universității din București au făcut publice imagini îngrozitoare din câteva cămine ale campusului Grozăvești: invazii de gândaci, saltele murdare, obiecte sanitare ruginite și podele găurite.

În aceste camere au stat timp de două săptămâni și aproximativ 170 de elevi din țară care au participat la școala de vară.

Reprezentanții Universității București spun că le-au închis și vor intra în proces de renovare.

„Costică, te-am găsit Costică”, se aude în înregistrarea unei tinere din cămin.

Costică și alţi gândaci i-au întâmpinat pe elevii de clasa a10-a și a11-a din ţară, veniți la scoală de vară organizată de Universitatea din București. Timp de două săptămâni au fost cazați în căminul Grozăvești D, unde imaginile vorbesc de la sine: saltele și podele murdare, pereți scorojiți și gândaci la tot pasul.

Nici în celalte camine condiţiile nu sunt foarte bune, se plâng studenţii.

Băiat: "În căminul unde stau a fost închis doi ani pentru renovări. Condițiile sunt ok, dar instalația sanitară n-a fost schimbată, instalația electrică n-a fost schimbată, băile sunt foarte prost făcute și problemele cu gândacii încă există".

Universitatea din București a precizat că pe perioada verii două dintre căminele din Grozăveşti sunt închise.

Potrivit reprezentanţilor universității din București, în vacanţa de vara, căminele închise sunt igienizate. În această perioadă, mai multe cămine sunt în renovare, printre care și Grozăvești C - aici sunt reabilitate spațiile comune, holurile, au loc diverse reparații și sunt înlocuite ușile de acces.

Studenții reclamă și lipsa personalului de la pază. În cadrul aceleiași şcoli de vară, ei acuză că un membru al echipei a fost jefuit. Reprezentanţii universității susţin că au fost înlocuiți agenții de pază din căminele C și D, iar momentul furtului a fost înregistrat de camerele de supraveghere și a fost înștiințată poliţia.

Cu toate acestea, în timpul unui interviu în afara campusului, un om al străzii a recunoscut că a intrat fară să îl întrebe nimeni nimic.

Bogdan Oprea, purtător de cuvânt Universitatea din București: "În prezent campusul are un regim semi închis, asta înseamnă că pe acolo se poate intra în curte și fară legitimare și este și zona de trasfer inclusiv pentru locuitorii din apropiere. Dacă studenții doresc schimbarea statului regimului, acest lucru se poate face în urma unor solicitări primite de studenți și de asociații legitime. În clădire dacă s-a intrat fară verificare, cu siguranță este o greșeală a paznicului de acolo".

Taxa de cazare pentru căminele universității din București poate ajunge până la 210 de lei pe lună pentru elevii intrați la buget și până la 320 de lei pentru cei aflaţi pe locurile cu taxă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult