Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coșmarul prin care a trecut o tânără din cauza unui iordanian, refugiat în România

Un cetățean iordanian, cu statut de refugiat în România, a fost reținut pentru 24 de ore, la Brașov, fiind suspectat de trafic de persoane. El ar fi recrutat o româncă pe care ar fi constrâns-o să practice prostituția în mai multe țări din Europa.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Braşov şi Bucureşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat o percheziţie la locuinţa din Ilfov a iordanianului, ulterior acesta fiind condus la audieri la sediul DIICOT Braşov.

„Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2018, acesta ar fi recrutat o tânără de 20 de ani, pentru a o exploata prin supunerea la practicarea prostituţiei. În primele trei luni ale acestui an, bărbatul i-ar fi facilitat fetei transportul şi cazarea, în mod succesiv, în Spania, Suedia şi Franţa, unde ar fi constrâns-o, prin ameninţări şi acte de violenţă fizice, să practice prostituţia", a precizat sursa citată.

Cum a păcălit-o pe tânără  

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie-martie 2019 , inculpatul i-ar fi facilitat persoanei vătămate transportul şi cazarea succesiv în Spania, Suedia şi Franţa, unde a constrâns-o prin ameninţări şi acte de violenţă fizică să practice prostituţia în folosul său, informează News.ro.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul a recrutat-o pe victimă în luna mai 2018, pe o reţea de socializare, unde avea postări sub imaginea unei persoane publice care participa la emisiuni TV mondene. Ulterior, după ce i-a câştigat încrederea pretinzând că doreşte o relaţie apropiată de lungă durată, începând cu luna ianuarie 2019, inculpatul a pretins şi a constrâns-o pe victimă să se prostitueze, în folosul său, sub ameninţări permanente şi a exercitat asupra sa acte de violenţă fizică care i-au indus o stare de teroare şi temere pentru viaţa sa şi a familiei sale”, a mai transmis DIICOT.

Citește și
camatari dusi la DIICOT
Tinere obligate să se prostitueze de o grupare din sudul țării. Ce i-a făcut liderul unei minore

Procurorii precizează că în toată această perioadă, inculpatul nu i-ar fi permis victimei să plece, să aibă legătura cu familia sa ori să beneficieze de sumele de bani obţinuţe din practicarea prostituţiei.

„În luna martie 2019, după ce persoana vătămată a revenit în Bucureşti, a locuit cu inculpatul într-un apartament în zona Vitan, iar la data de 08.04.2019, în jurul orei 02:00, victima a reuşit să fugă din locuinţa închiriată, după ce anterior inculpatul a ameninţat-o cu un cuţit şi a agresat-o fizic de mai multe ori. S-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie- martie 2019, inculpatul a obţinut, ca urmare a exploatării victimei la practicarea prostituţiei, suma de aproximativ 6.000 de euro”, au precizat procurorii.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult