Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copiii dintr-o clasă din Galați, cu ochii afectați de o lampă cu ultraviolete uitată aprinsă. Cum s-a întâmplat

Your browser doesn't support HTML5 video.

14 copii de clasa a 4-a de la o şcoală din Galaţi au suferit afecţiuni la nivelul ochilor după ce, în clasă, cineva a uitat lampa cu raze ultraviolete aprinsă toată ziua.

 

Acasă, elevii au început să se simtă rău spre seară, şi un părinte chiar a sunat la 112. Alţi 3 copii au ajuns la spitalul de urgenţă.

Nimeni nu știe să spună deocamdată cât timp au fost expuși copiii și învățătoarea lor la acea lampă cu ultraviolete, ar fi putut să stea cel mult patru ore cât timp a fost programul de școală. În acest interval însă oricine avea acces la întrerupător și, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Galați, unul dintre elevi a umblat la lampa cu ultraviolete și a pornit-o. Este o lampă care seamănă foarte bine cu un neon obișnuit și nimeni nu și-a dat seama că ea este activă.

Au fost afectați 14 copii în total, pentru unul dintre ei părinții au sunat marți seară la 112, pe alți trei, părinții i-au dus la UPU a spitalului din Galați, tuturor li s-a recomandat repaus. De altfel, miercuri, niciunul dintre ei nu a mai mers la școală.

Citește și
cometa
NASA a descoperit o cometă care emite lumini ultraviolete asemănătoare celor ale Aurorii Boreale

Afecțiuni la nivelul ochilor are și învățătoarea, a spus că nu a realizat niciun moment că lampa cu raze ultraviolete este pornită și abia spre seară și în cazul ei început să aibă senzația de nisip în ochi și să simtă o stare accentuată de oboseală.

Medicii oftalmologi spun că dacă nu se intervine la timp în aceste situații poate fi afectată corneea iar bolnavul poate să rămână cu sechele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult