Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Control judiciar pentru proprietarul incineratorului care nu a ars oile de pe nava eşuată, ci le-a îngropat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Proprietarul incineratorului din localitatea Smârdan, judeţul Tulcea, suspectat de procurori că a îngropat oile recuperate din Portul Midia şi nu le-a ars, a fost reţinut pentru 24 de ore şi apoi a fost pus sub control judiciar.

De această dată, procurorii i-au deschis un nou dosar de cercetare. El este suspectat că ar fi folosit instalaţii artizanale pentru a fura curent.

 

Procurorii au efectuat mai multe verificări înainte de a-l reţine pe administratorul firmei care deţine incineratorul de la Smârdan. Conform anchetatorilor, bărbatul ar fi beneficiat şi de ajutorul unor funcţionari din cadrul Gărzii de Mediu Tulcea şi astfel ar fi realizat mai multe branşamente ilegale la reţeaua de electricitate.

Teodor Niţă – procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța: Am pus în mişcare acţiunea penală împotriva a trei persoane o persoană fizică şi una juridică 4/6 de infracţiuni două de furt de energie electrică şi alte patru la legea specială constând în efectuarea unor ibstalatii clandestine la reţeaua de alimentare cu energie electrică şi ocolirea aparatelor de măsură şi control ale energiei consumate situaţie care potrivit calculelor este vorba de un prejudiciu de circa 100 mii euro.

Citește și
Fetita
Incident tragic în Bistriţa-Năsăud. O fetiță de 9 ani a murit la scurt timp după ce a fost la medic

Astăzi, înainte de expirarea mandatului de reţinere de 24 de ore, procurorii au decis să-l plaseze sub control judiciar pe proprietarul incineratorului. În paralel, anchetatorii lucrează şi în dosarul referitor la sutele de animale moarte descoperite, în ianuarie, îngropate în apropierea aceluiaşi incinerator. Anchetatorii bănuiesc că ar fi vorba despre oile care-au murit în vasul eşuat în Portului Midia în februarie anul trecut. Pentru o concluzie fermă sunt necesare şi alte analize.

Teodor Nită – procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța: Au fost analize făcute de un laborator din germania care a confirmat prezenta în apă a acestor substanţe poluante. S-au constatat depăşiri de peste 3000 de ori a limitelor de amoniu spre exemplu în apă, de fosfor sunt o mulţime de poluanţi care au fost găsiţi în pânză freatică generată de depozitarea la suprafaţă pe terenul altei persoane a câtorva mii de tone de cadavre strânse de prin toată ţara.

Conform procurorilor, analizele realizate de Institutul Naţional de Pedologie, zona este atât de afectată încă ar fi nevoie de 17 mii de ani pentru a se reface ecologic. Contactat de reporterii Pro TV, administratorul incineratorului a menţionat că nu vrea să facă declaraţii până în momentul în care nu va depune dovezi la dosarul de cercetare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult