Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Contestaţia la executare formulată de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, respinsă de ICCJ. Decizia nu este definitivă

Contestaţia la executare formulată de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată la şase ani de închisoare, a fost respinsă ca nefondată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), dar decizia magistraţilor nu este definitivă.

“Respinge, ca nefondată, contestaţia la executare formulată de contestatoarea Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei penale nr.181 din data de 28.03.2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 1532/1/2015, definitivă prin decizia penală nr.93 din data de 05.06.2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători în dosarul nr. 2303/1/2017”, se arată în minuta ÎCCJ. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în 7 aprilie, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei. În aceeaşi zi, a fost dată în urmărire şi prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia. Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autorităţile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în ţară în 16 iunie.

 

ÎCCJ a respins luni ca nefondate recursurile în casaţie formulate de Elena Udrea  

“Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2303/1/2017. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii condamnaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 170 lei, rămân în sarcina statului”, se arată în minuta ÎCCJ.

Recursul în casaţie a fost ultima şansă a Elenei Udrea de a obţine anularea pedepsei de şase ani, în condiţiile în care celelalte încercări ale sale nu au avut succes, potrivit Agerpres.

Citește și
elena udrea
ANAF nu a reușit să vândă terenurile Elenei Udrea și va organiza o a doua licitaţie, pornind de la un preț mai mic

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult