Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Contabila unei şcoli din Galaţi a inventat achiziţii de la firmele soţului şi fiului ei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Delapidare de cinci sute de mii de lei, la o şcoală din Galaţi. Fosta contabilă a unităţii de învăţământ a fost reţinută, împreună cu soţul ei.

Dacă şcoala cumpăra două topuri de hârtie, contabilă şefa făcea factura, către firmă soţului ei, pentru 20 de topuri. Dacă unitatea de învăţământ angaja o firmă pentru reparaţii sau amenajări interioare, iar societatea venea cu propriile materiale de construcţie, contabila mai factura o dată, ca şi cum ar fi cumpărat aceste materiale de la firma fiului.

Tot aşa a achiziţionat tomberoane, mopuri, mături, grasie, faianţă, robineţi sau ţevi pentru instalaţiile sanitare. În acest mod, într-un interval de doi ani, femeia în vârstă de 49 de ani a furat din bugetul şcolii peste cinci sute de mii de lei.

Totul a ieşit la iveală în urma unui audit făcut de primărie, instituţie care a şi finanţat toate aceste lucrări. Contabila şi-a dat demisia, când a fost dată în vileag, dar este cercetată, inpreuna cu soţul ei, pentru delapidare. Deocamdată, cei doi se află sub control judiciar.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult