Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aglomerație de avioane militare deasupra Poloniei. Boeing B-52 ”fortăreața cerului” printre ele

Mai multe avioane militare strategice, bombardiere, avioane cisternă și de supraveghere au survolat cerul Poloniei timp de mai multe ore.

Printre avioanele care puteau fi identificate prin datele prezentate de flightradar24.com, se numără Boeing B-52 Stratofortress ”Fortăreața cerului”, dar și două avioane cisterene pentru alimentare Boeing KC-135 Stratotanker.

La momentul redactării acestei știri, avionul Boeing B-52 Stratofortress era cel mai urmărit avion din lume pe flightradar24.com.

Boeing B-52 Stratofortress ”Fortăreața cerului” este un bombardier strategic american cu rază lungă de acțiune, subsonic, propulsat cu reacție. Bombardierul poate transporta până la 32.000 kg de arme și are o rază de luptă tipică de aproximativ 14.200 km fără realimentare aeriană.

Totodată, avioanele Boeing KC-135 Stratotanker sunt avioane militare de realimentare în aer. KC-135 a fost prima aeronavă cisternă de realimentare cu combustibil din Forțele Aeriene ale SUA. KC-135 a fost inițial însărcinat cu realimentarea bombardierelor strategice și a fost folosit în războiul din Vietnam.

Nu în ultimul rând, pe radare a mai apărut, tot deasupra Poloniei un avion de tip E-8C Joint Surveillance Target Attack Radar System, care este un avion al United States Air Force (USAF) de tip comandă și control.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult