Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concertele de la Festivalul George Enescu se țin cu casele închise. Cum arată programul evenimentelor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul George Enescu a început, duminică, în forță, iar concertele se țin cu casele închise.  

În următoarele trei săptămâni, pe scenele de la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Auditorium și Teatrul Odeon, vor urca, pe rând, 51 de orchestre din 16 țări și peste 3.500 de artiști.

Miercuri a concertat la Ateneul Român orchestra filarmonică cehă, una dintre cele mai vechi din lume.

Va susține un al doilea concert în această seară, interpretând piese de Beethoven, Dvorak și Enescu.

Seria „mari orchestre ale lumii”, aduce pe scena Sălii Palatului 13 orchestre internaționale şi trei din România, într-un adevărat maraton muzical de 29 de zile.

La Ateneul Român, Orchestra Filarmonică Cehă, una dintre cele mai vechi din Europa, a început repetițiile sub bagheta unuia dintre cei mai importanți dirijori din lume, Manfred Honeck.

Citește și
festivalul enescu Timisoara 2023
Festivalul George Enescu vine la Timișoara, Capitala Culturală a Europei în 2023

Manfred Honeck: „Avem un repertoriu larg din diferite secole. Ceaikovski nr. 5, o piesă rusească romantică. Dessner, „Piano Concerto" pentru două piane. O piesă modernă influențată de cultura cehă. Avem Beethoven. Și în final avem „Vox Maris" de Enescu, care este, normal, piesa finală și sunt foarte fericit că o interpretăm. Este un festival minunat”.

Vedetele uneia dintre piese au fost Katia și Marielle Labèque, două pianiste surori, renumite pentru combinația de energie și sincronie pe care o transmit.

Înființată în 1896, Orchestra Filarmonică Cehă este una dintre cele mai vechi din Europa și este recunoscută ca fiind și una dintre cele mai bune din întreaga lume. Filarmonica a fost un susținător constant al compozitorilor cehi și are o relație specială cu muzica lui Brahms și Ceaikovski – ambii prieteni ai lui Dvořák. Orchestra este recunoscută pentru tonul său discret și cald.

Cel de-al doilea concert al orchestrei Filarmonicii Cehe din cadrul Festivalului George Enescu are loc joi seară, tot la Ateneul Român, și va include poemul simfonic „Vox Maris” a lui Enescu, cu participarea tenorului român Cosmin Ifrim și a Corului Filarmonicii George Enescu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult